Miestą puošia beveik keturios dešimtys akcentų, vieną autorius turėjo nukelti

Kauno akcentų programa toliau laukia paraiškų, nors miestą jau puošia 37 įvairaus pobūdžio meniniai objektai. Tiesa, su vienu jau įgyvendintu akcentu nuspręsta atsisveikinti. Autorius buvo įpareigotas vieną kūrinio dalį išmontuoti. 

Taip nutiko su projektu „Nemuno uogos“, kuriam, autoriaus sprendimu, buvo parinkta Nemuno krantinė.

Trijose vietose turėjo atsirasti po kelis lenktus stovus su šviestuvais. Tai tarsi milžiniškų uogų koteliai, kuriuos nusvėrusios prisirpusios uogos. Šie stovai su suoliukais greta – Luko Naručio pasiūlyto „Nemuno uogų“ projekto dalis.

„Su autoriumi yra sutarta, kad priimama ir apmokama dalis atliktų darbų, t.y., pirmųjų dviejų šviestuvų suprojektavimas, pagaminimas ir sumontavimas. Trečiasis šviestuvas buvo pagamintas ne pagal mūsų suderintą projektą ir vėluojant. Todėl mūsų reikalavimu jis kartu su terasomis buvo išmontuotas ir už jį lėšos nebus sumokėtos“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas. Tiesa, baigti dar ne visi išmontavimo darbai. Tai matyti ir „Kauno dienos" fotografo užfiksuotose nuotraukose.

Išmontuoto šviestuvo vieta.

Anot S. Rimo, trečiasis šviestuvas turėjo atkartoti pirmųjų dviejų dizainą, tačiau autorius pakeitęs kūrinio išvaizdą ir vietą. 

Tokie du iš trijų turėjusių būti šviestuvų puikuojasi Nemuno krantinėje.

S. Rimo teigimu, tai pirmas ir vienintelis atvejis, kai patvirtinto ir įkūnyto projekto ar jo dalies teko atsisakyti. „Vienintelį tokį atvejį turime, kad taip neitų susikalbėti su autoriumi“, – komentavo skyriaus vedėjas.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams projekto įgyvendinimo pradžioje susisiekus su projekto autoriumi L. Naručiu ir pradėjus teirautis plačiau apie kūrinį, kokie dar darbai numatomi, gal atsiras ir suoliukų, jis buvo nešnekus. „Kaip jums atrodo, ar nebūtų geriau tą daryti, kai bus pilnai įgyvendinta? Ar reikia dabar skubėti?“ – dėl straipsnio reikalingumo pradėjo abejoti kūrėjas.

Vienintelį tokį atvejį turime, kad taip neitų susikalbėti su autoriumi.

Šįkart su L.Naručiu portalui kauno.diena.lt susisiekti nepavyko. Žiniasklaidai jis yra teigęs, kad įgyvendintas trečiosios „Nemuno uogos“ „rezultatas yra kokybiškesnis ir daug brandesnis nei buvo apibrėžtas sutartyje“.

S. Rimas skaičiavo, kad per mėnesį savivaldybę pasiekia apie penkias paraiškas dalyvauti „Kauno akcentų“ programoje ir gauti finansavimą. Šiemet gautos 17 paraiškų, trys jų patvirtintos. 

„Patvirtinus paraišką, jos autorius per du mėnesius turi gauti visus reikalingus leidimus. Sutartis pasirašoma ir skiriamas finansavimas tik tuomet, kai gauti visi leidimai“, – aiškino S. Rimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Krabų kartuvės...

Anonimas

Anonimas portretas
rūdys Kaunui netinka, nes su niekuo nesisieja. Vilniui labai įvairi architektūra irgi fauna, ten vamzdžiui gera. Ta išmontuota buvo tragedija, o šitos bent graži forma.

kaunietis

kaunietis portretas
O taip tikėjausi , kad šie LABAI GRAŽŪS trys akcentai - uogos, papuoš ir dalinai apšvies kanalą bei krantinę prie jo...Gaila, kad liks dvi...Vis tiek faina...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių