Mindaugui jau paaukota per 100 tūkst. litų

Kuo greičiau stotis - kol kas vienintelį tikslą turi kojų iki blauzdų netekęs Mindaugas Mikalauskis. Iš Marijampolės į Kauną pervežtam tauragiškiui bus pritaikyti pirminiai, vėliau - nuolatiniai protezai.

Pusantro mėnesio Marijampolės apskrities ligoninėje praleidęs 24 metų M.Mikalauskis, tolimesniam gydymui ir protezų pritaikymui ketvirtadienį pervežtas į Kauno bendrovės „Ortopedijos technika“ kliniką. Jaunam vyrui teko atsisveikinti su galūnėmis po to, kai jis mėgino parkeliauti iš Vokietijos namo pėsčiomis. Tik patekęs į medikų rankas jis išgirdo tragišką žinią, kad jo kojos nušalo ir jas teks amputuoti.

Manoma, kad „Ortopedijos technikos“ klinikoje Mindaugas praleis bent 40 dienų. Priklausomai nuo gydymo eigos, pirminius protezus jis matuosis maždaug po dviejų savaičių, o nuolatines „naujas kojas“ jis galbūt jau galės turėti po pusmečio.

Tiesa, 5-6 mėnesius po pirminių protezų pritaikymo, reabilitacijos laikotarpiu, glaustis medicinos įstaigoje jis jau negalės, turės ieškoti kur gyventi.  Po to gydymo įstaigoje pritaikius nuolatinius protezus, jis bus išleistas savo jėgomis kabintis įgyvenimą.

Geros valios žmonės iš Lietuvos ir užsienio Mindaugui jau paaukojo 104 tūkst. litų. Jaunas vyras viliasi įsigyti nuosavą būstą, nes namų, į kuriuos galės grįžti, jis neturi. Ateityje pinigų gali prireikti ir naujausio modelio protezams, kurių įsigijimą ligonių kasos ne visada visiškai apmoka.

Plačiau apie tai skaitykite penktadienį dienraštyje „Kauno diena“.

Mindaugui paaukoti galite pervesdami pinigus į šią sąskaitą:

Telšių vyskupijos Caritas

įm.k.192074053

LT104010043000021731

AB DnB NORD bankas

Paskirtis: Auka Mindaugui Mikalauskiui

SWIFT kodas: AGBLLT2X

"Kauno diena" patikina, kad visi paaukoti pinigai bus pervesti į Mindaugo sąskaitą. Iš kiekvienos paaukotos sumos bus atskaičiuotas tik banko taikomas mokestis už pavedimus.

Dienraštis įsipareigoja karts nuo karto informuoti, kiek pinigų jau paaukota.

"Kauno diena" dėkoja visiems geros valios žmonėms, pagelbėjusiems Mindaugui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Minrika

Minrika portretas
Stiprybės tau, vaikine!

pritariu

pritariu  portretas
sirdingai NR.13. Ka jau cia ir bepridursi. Va po tokiu naujienu net vakaras sviesesnis pasidaro. Viltis atgimsta, kad zmoniskesnej Lietuvoj gal teks dar pagyventi. SEKMES, SVEIKATOS, ISTVERMES MINDAUGUI, JO ARTIMIESIEMS.

atsarhiai

atsarhiai portretas
Atsargiai infomuokit apie pinigu sumas...Yra visokiu zmoniu.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių