Pajūryje – potvynio grėsmė: patvino Minija ir Šventoji

Pajūryje šeštadienį įsismarkavęs šiaurės vakarų vėjas bėdų pridarė ne tik Klaipėdos rajone, kur ties Priekule patvinusi Minija užtvindė rajoninį kelią link Šilutės. Popietę pradėjo tvinti ir Šventosios upė, kurios vanduo jau semia senąjį kelią į Šventąją.

Apie kylantį Minijos vandens lygį Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė dar penktadienį.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pranešė, jog semiamas ir rajoninis kelias link Šilutės – Priekulė–Stragnai II.

„Juo važiuoti pavojinga, nes vandens lygis jau yra apie 40 centimetrų. Apsemti ir vietinės reikšmės kelių ruožai – Šilų ir Protnešių gatvės Būdviečių kaime, Lankų gatvė Voveriškių kaime. Taip pat ir viešosios erdvės – Priekulės Vingio parkas, prieigos prie Vymerio tilto“, – pažymėjo V. Markauskas.

Šeštadienį Klaipėdos rajono meras pranešė, kad Minijoje ties Priekule vanduo perkopė stichinį lygį ir siekia 571,4 centimetro.

„Vėjas šiaurės vakarų, todėl vandens lygis sukilęs ir jūroje, ir mariose, o tai lemia dar sudėtingesnę situaciją, nes vandeniui sunkiau nutekėti į marias. Dėl sparčiai ištirpusio sniego ir jau kelias dienas nesiliaujančio lietaus situacija sudėtinga, tačiau kol kas nėra tokia prasta kaip buvo lapkričio pradžioje, kai vanduo buvo pradėjęs veržtis per pylimus“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė B. Markauskas.

Šeštadienio popietę pasiekė žinia, jog pradėjo tvinti ir Šventosios upė, kurios vanduo jau semia senąjį kelią į Šventąją.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Anot portalo skaitytojo, dviračių takas jau apsemtas, šiandien uždarytas eismas senuoju keliu.

Sinoptikai prognozavo, kad šeštadienio diena bus vėjuota, šiaurės vakarų vėjas sustiprės iki 17–22 m/s. Lis. Vėjuota bus ir sekmadienio naktis, pirmoje nakties pusėje vėjas sieks 15–20 m/s.

Paryčiui kiek nurims, naktį prognozuojami nedideli krituliai. Pirmadienio naktis vėl bus vėjuota, pūs pietvakarių, vakarų vėjas – 15–18 m/s.

O Pirmąją Kalėdų dieną vėjas dar sustiprės ir sieks 20–25 m/s, prognozuojama, kad vėtra gali pasiekti stichinį lygį. Naktį ir dieną vyraus mišrūs krituliai.

Tikėtina, kad pajūrio savivaldybių upių vandens lygis dar labiau kils.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramis

Ramis  portretas
Tai naujiena lyg pirmą kartą čia juk pamarys ir aš čia gyvenu .Jokios čia bėdos tik seniūnijos žiūri kaip euriuką praplauti.O Rusnė juk turi skvernelio viaduką .Be panikos

Anonimas

Anonimas portretas
Vajezus, koks siaubas. Siurpu kas darosi. Jezau, Jezau patvino upeliai .... svieto pabaiga.

Žemaitis

Žemaitis portretas
Eik įkalk šimtgramį,pradės veikti smegeninė.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių