Mirė garsus meninio automobilių lyginimo meistras K. Stankevičius

  • Teksto dydis:

Po sunkios ligos mirė garsus meninio automobilių lyginimo meistras, įmonės „Stanliner“ įkūrėjas Kazimieras Stankevičius.

Visame pasaulyje labai vertinami K. Stankevičiaus sukurti įrankiai. Orlande (Florida) vykusioje pasaulinėje „Mobile Tech Expo“ parodoje jam buvo įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus („Lifetime Achievement Award“). Šis prizas yra laikomas aukščiausiu profesinės veiklos įvertinimu pasaulyje. 2019 m. Kazimiero nuopelnai įvertinti ir Lietuvoje – meistras buvo apdovanotas Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu.

Apie K. Stankevičiaus laimėjimus rašė ir portalas kauno.diena.lt, kai parodoje JAV jis buvo paskelbtas Metų žmogumi.

Apie netikėtai mirusį K. Stankevičių savo feisbuko paskyroje itin šiltai parašė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Jis K. Stankevičių pavadino žmogumi, siekusiu tobulybės.

„Šįryt atskriejo netikėta žinia apie Ramučiuose įkurtos automobilių meninio lyginimo įmonės „Stanliner“ įkūrėjo Kazimiero Stankevičius Kaz mirtį.

Šio žmogaus gyvenimas buvo tarsi kometos blyksnis. Jautrios prigimties ir neįtikėtino kruopštumo Kazimieras savo veiklą pradėjo dar sovietmečiu, vėliau įkūrė įmonę „Stanliner“, apie kurią pasklido legendos visame pasaulyje. Meistras tiesino automobilių kėbulus  meniškai, nepažeisdamas originalaus dažų sluoksnio. „Kaz metodai ir sukurti įrankiai yra neįtikėtini. Tai tikras šios srities burtininkas“, – rašoma „PDR College Advanced skils seminar“ interneto svetainėje.

Į Ramučius atvykdavo mokiniai iš Japonijos, Kanados, Australijos, Vokietijos, Naujosios Zelandijos, Rusijos, Pietų Afrikos Respublikos. Čia įkurtame mokymų centre atlikę praktiką ir išlaikę egzaminus, jie gaudavo sertifikatus, patvirtinančius, kad yra aukščiausios klasės specialistai.

Visame pasaulyje labai vertinami ir Kaz sukurti įrankiai, kuriuos auksarankis kūrė net sunkiai sirgdamas.

2018 metais JAV K. Stankevičiui buvo įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus („Lifetime Achievement Award“). Šis prizas yra laikomas aukščiausiu profesinės veiklos įvertinimu pasaulyje.

2020 m. pabaigoje Orlande (JAV) vykusioje Tarptautinėje automobilių meninio lyginimo parodoje „Mobile Tech Expo“ K. Stankevičius paskelbtas Metų žmogumi, o už unikalių įrankių gamybą lietuviui įteiktas specialus sertifikatas.

Kazimieras buvo ne tik unikalus Meistras, bet ir Žmogus, palikęs gilų pėdsaką bendruomenėje. 2019 metais už nuopelnus  apdovanotas Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu.

Dėl netekties nuoširdžiai užjaučiu Kazimiero Stankevičiaus šeimą, gausius mokinius ir visus, kurie pažinojo šią unikalią asmenybę“, – rašo V. Makūnas.

Pranešama, kad atsisveikinimas su velioniu vyks laidojimo namuose „Rimtis”, (A.Juozapavičiaus pr. 1, „Rimties” salėje”): rugsėjo 18 d. nuo 16 val. iki 21 val., rugsėjo 19 d. nuo 10 val. iki 14 val.

Urna išnešama ketvirtadienį, 14 val. Laidotuvės vyks Karmėlavos kapinėse.

Šv. mišios bus aukojamos rugsėjo 19 d. 9 val. Panemunės bažnyčioje.

Visų norinčiųjų pagerbti velionio atminimą, nuoširdžiai prašoma tai padaryti vienu gėlės žiedu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Seneli - tu durnas. Prisiklausei "haufo" pasakų ir kalbi nesąmones. Kaimų kaimas.

Senelis

Senelis portretas
Ar čia tas kur mafija išvare i jav spoileriu meistras?

Užpelkis

Užpelkis portretas
Nei karto jokia TV laida jo nepakvietė, nepakalbino, jaunimui neparodė. O juk jis buvo savo darbo genijus. Ne tik lygino kėbulus, bet ir kūrė bei gamino kieto metalo įrankius tam lyginimui atlikti. Jis atrodė nelyginant koks Mikelandželas išaukiantis į dvikovą medžiagą. Mikelandželui tai buvo marmuras, o Kazimierui - sulankstytas automobilio kėbulas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių