Mirė vienas seniausių Kauno ilgaamžių

  • Teksto dydis:

Eidamas 110-uosius metus, naktį iš penktadienio į šeštadienį po širdies smūgio Respublikinėje Kauno ligoninėje mirė vienas seniausių kauniečių Vincas Šileika (1910 07 31 – 2019 11 16). Iki pat paskutinių savo gyvenimo dienų jis buvo išsaugojęs šviesą atmintį.

109-ąjį gimtadienį liepą atšventęs vyras, nors paskutiniu metu judėjo neįgaliojo vežimėlyje, buvo gana savarankiškas: pats pasigamindavo pusryčius, kasdien mankštindavosi. Senolis gyveno vienas – nuo tada, kai prieš aštuoniolika metų palaidojo žmoną. Jį kasdien lankė socialinio darbuotojo padėjėjos, viena jų ir iškvietė greitąją, kai ilgaamžis pradėjo skųstis krūtinės skausmais.

V.Šileika gimė ir užaugo devynių vaikų šeimoje pakaunėje, Gaižėnų kaime, Zapyškio valsčiuje. Senjoras dirbo įvairius darbus: nuo sargo iki mokyklų inspektoriaus. Vyras mėgo juokauti, kad brangiai kainuoja valstybei, nes daugiau kaip 50 metų buvo pensininku. Per visą savo ilgą amžių jis tik vieną kartą buvo gulėjęs ligoninėje – kai dar tarnaujant kariuomenėje jam buvo išoperuotas apendicitas. Paskutiniuosius dešimt metų V.Šileika gyveno su širdies stimuliatoriumi, jam buvo atlikta ir akies lęšiuko keitimo operacija.

„Reikia negert, nerūkyt, sportuot“, – vasarą ilgaamžiškumo receptu dalinosi senolis, ilgą laiką mėgėjiškai žaidęs krepšinį.

Velionio palaikai šv. Antano Paduviečio bažnyčios šarvojimo salėje bus pašarvoti lapkričio 19 d. nuo 14 val. Urna išnešama trečiadienį, lapkričio 20 d., 12 val. Velionis bus palaidotas Eigulių kapinėse Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pas tokį

pas tokį  portretas
šviesi atmintis kai atsimeni kelią nuo parduotuvės iki namų.

lkauniete

lkauniete portretas
Taip ,,ir as pagalvojau;;kuomet zmogus tampi veidrodyje nebeatpazystamas pats sau?! KA galvoji? Liudnas vaizdas ,,ar negalejo Viespatis su Gamta -MOTINA graziasni zmogaus senatves sprendima sukurti??? A/A zmogui

Kaunietė

Kaunietė portretas
Amžinąjį atilsį Gerbiamam Žmogui, kuris nugyveno tokį ilgą ir sudėtingą gyvenimą. Pragyveno du didžiausius XX a. karus ir įžengė į visiškai kitą informacinių technologijų XXI amžių. Ne kiekvienam taip lemta...Ilsėkis amžinybėje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių