Pereiti į pagrindinį turinį

Moksleivius stebės elektroninė akis

2011-02-20 16:13
Moksleivius stebės elektroninė akis
Moksleivius stebės elektroninė akis / Tomo Raginos nuotr.

Nuo šiol tėvai žinos apie kiekvieną atžalų žingsnį - Tado Ivanausko vidurinėje įdiegta elektroninė sistema, jiems pranešianti ne tik apie pažymius, bet ir kiek minučių vaikas pavėlavo į pamokas.

Sunkiau pabėgti iš pamokų

Tado Ivanausko vidurinėje besimokantys moksleiviai į mokyklos pastatą paprastai nebepateks. Prie durų jų laukia praėjimo kontrolės sistema, fiksuojanti, kada kuris mokinys įėjo į pastatą ir kuriuo metu iš jo išėjo.

"Įdomu ir modernu, - naujovę įvertino dešimtokė Gintarė Genytė. – Dabar niekas nebegalės bėgti iš pamokų, jeigu nenorės teisintis mokytojams ir tėvams. Viskas bus fiksuojama." Prie kontrolės punkto budintis darbuotojas apskritai neleis vaikams išeiti iš pastato per pamokas, trumpam išeiti bus galima tik per ilgąją pertrauką.

Vienuoliktokas Donatas Bartusevičius sako nemėgstantis bėgti iš pamokų, bet esą kai kuriuos mažiau atsakingus bendramokslius kontrolės punktas turėtų sudrausminti. Jam yra tekę matyti po mokyklą vaikštinėjančių svetimų žmonių, nuo šiol jokie prekybininkai ir smalsuoliai į pastatą lengvai nebepateks.

Apie nelankomumą - SMS žinute

Tado Ivanausko vidurinės direktoriaus pavaduotoja Danguolė Buzienė pasakojo, kad vaikui neatėjus į mokyklą, sistema automatiškai elektroniniame dienyne žymės "n" raidę, reiškiančią, kad žmogus praleido pamokas be pateisinamos priežasties. Šį įrašą tėvai pamatys ne tik prisijungę prie elektroninio dienyno, tikrindami atžalos pažymius, bet jiems iškart automatiškai bus išsiųsti SMS žinutė, pranešianti, kad vaikas neatėjo į pamokas arba pavėlavo kažkiek minučių.

"Jeigu moksleivis pamirštų atsinešti kortelę, jis į pastatą patektų prie skydelio pridėjęs pirštą – sistema nuskaito duomenis pagal piršto antspaudą, be to, išdalijome ir įėjimo ženkliukus, atliekančius tą pačią funkciją", - apie sistemą pasakojo D.Buzienė.

Tėvams tapo ramiau

Dar viena elektroninė naujovė – raktų išdavimo sistema. Mokyklos hole pastatytas kompiuteris, rodantis, kas ir kuriuo metu paėmė kurio nors kabineto raktą. Šią sistemą sukūręs mokyklos informacinių technologijų specialistas Arvydas Dudavičius įsitikinęs, kad jeigu įvyktų vagystė ar kitoks negeras dalykas, būtų galima atsekti, kas lankėsi kabinete.

Du vaikus – trečioką Vytautą ir aštuntokę Mildą – į šią mokyklą leidžianti Danguolė Savickienė džiaugiasi, kad kol kas atžalos rūpesčių nekelia, bet esą visuomet ramiau žinoti, kad jie tikrai yra mokykloje, o ne pabėgę iš pamokų. Be to, aktualus ir saugumas: pašaliniai patekti į pastatą nebeturės galimybės.

D.Bartusevičius džiaugiasi, kad tėvai greit perprato elektroninio dienyno, kuriame surašyti visi pažymiai, sistemą. Jie kasdien pasižiūri, kaip mokytojai vertina sūnų.
"Grįžtu namo, o jie jau žino, kad parsinešiau dešimtuką!" – nusišypsojo vienuoliktokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų