Pereiti į pagrindinį turinį

Moterį pravirkdęs Kauno politikas iš balos išlips sausas?

2013-10-17 12:00

Viešai moterį replikomis užgauliojęs miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas apskųstas savivaldybės Etikos komisijai, tačiau ši tegali politiką sugėdinti.

Aušrys Kriščiūnas
Aušrys Kriščiūnas / Tomo Raginos nuotr.

Viešai moterį replikomis užgauliojęs miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas apskųstas savivaldybės Etikos komisijai, tačiau ši tegali politiką sugėdinti.

"Kauno diena" rašė, kad praėjusiame miesto tarybos posėdyje su rusišku akcentu kalbėjusią moterį užsipuolė ir pravirkdė A.Kriščiūnas. Internetinėje erdvėje politikas sulaukė ne tik pasmerkimo, bet ir palaikymo.

Antradienį Etikos komisiją pasiekė "Vieningo Kauno" frakcijos skundas, kuriame prašoma įvertinti politiko elgesį.

Etikos komisijos pirmininkės Jūratės Elenos Norvaišienės teigimu,  kol kas A.Kriščiūno elgesys nesvarstytas.

"Matote, tai ilga procedūra – su raštu turime supažindinti ir A.Kriščiūną. Jis turi pateikti savo elgesio motyvus, pasiaiškinimą, o vėliau komisija jau sprendžia. Vargu ar pavyks tai padaryti per šią savaitę. Komisijos nariai dirba kituose darbuose, tad juos sunku sukviesti į posėdį. Kokia bausmė jam gresia, jei bus pripažintas kaltu? Negalėčiau tiksliai pasakyti", – sakė politikė.

Deja, Etikos komisija, sudaryta iš miesto tarybos narių ir bendruomenės atstovų, politikui gali tik pagrūmoti. Pagal nuostatus komisija politiko bausti negali – jos galioje tik rekomenduoti pasitaisyti ar viešai atsiprašyti.

Rimtesni nemalonumai A.Kriščiūno lauktų, jei komisija įtartų jo veikloje esant nusikalstamos veikos požymių. Tada komisijos nariai galėtų perduoti medžiagą ikiteisminio tyrimo įstaigoms ar prokuratūrai.

Jei tikėtume savivaldybės internetine svetaine, dabartinė savivaldybės tarybos Etikos komisija beveik nedirba – paskutinis jos posėdis surengtas praėjusiais metais.


Komentaras
Povilas Mačiulis, "Vieningo Kauno" frakcijos seniūnas

Mūsų frakcija kreipėsi į Etikos komisiją dėl A.Kriščiūno elgesio. Mūsų nuomone, jo elgesys, švelniai tariant, buvo nemandagus ir nepriimtinas politikui.

Etikos komisija ir sudaryta tam, kad apsvarstytų įvairius incidentus. Kokių padarinių sulauktų A.Kriščiūnas, jei būtų pripažintas kaltu? Manau, kad jokių. Etikos komisija neturi kokių nors įgaliojimų bausti. Gerai tik tai, kad tokie negražūs tarybos narių veiksmai yra plačiai aptarinėjami visuomenėje.

Kol kas po šio įvykio su A.Kriščiūnu bendrauti neteko – nesulaukiau nei grasinimų, nei sveikinimų. Taip pat nebuvo užsiminta apie sriubos srėbimą. (A.Kriščiūnas jį kalbinusiems žurnalistams užsiminė, kad pastarieji neiškraipytų jo kalbų, kitaip gali "tekti srėbti sriubą" – red.)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų