Mugėje saugokite galvas! Nuo pastato krenta stambūs akmenys

  • Teksto dydis:

Penktadienį Laisvės alėją užliejo Rudens mugė, tačiau jos lankytojai turi neprarasti budrumo, mat nuo vieno pastato sienos nuskilo stambūs dekoro akmenys. Tai ne pirmas kartas, kai centrinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje šis pastatas kelias pavojų praeiviams.

„Į priekį ėjau nieko nebuvo, atgal eidama žiūriu, kad jau ant grindinio mėtosi didžiausi gabalai. Matyti, kad jie nuo sienų nukrito. Kažkas iš vienos pusės apjuosė „Stop“ juosta, ant palečių stambiomis raidėmis užrašė, kad krenta akmenys. Baisu pasidarė, juk mugėje daug žmonių, galėjo ir užmušti ką nors“, – dėmesį į Laisvės al. 46-ąjį pastatą atkreipė kaunietė Gabija.

Visai šalia mugės dalyvių ir lankytojų nukritę akmenys tikrai galėjo ką nors sužaloti. Vieni jų kumščio dydžio, tačiau matyti, kad nuo sienos nuskilo ir dar didesnis tarpukario modernizmo dekoro elementas. Jis krisdamas užkabino ir ant sienos buvusią reklamą.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Nors kažkas užrašė perspėjimą, tačiau prie pastato vis tiekk galima prieiti, tarpuvartė neuždaryta, tad reikia neprarasti budrumo, ar dar kokia nors detalė nekrenta.

Baisu pasidarė, juk mugėje daug žmonių, galėjo ir užmušti ką nors.

„Kauno diena“ jau yra rašiusi apie Laisvės al. 46 pastatą ir perspėjusi žmones būti atsargiais. Kauniečiai buvo pranešę, kad ant minėto pastato stogo vos laikosi dekoratyvinė vaza, kuri, papūtus vėjeliui, taip pat galėjo nugarmėti žemėn, nes jau matėsi atsivėrę plyšiai. Tuomet miesto specialistai aiškino, kad apie avarinę pastato konstrukcijų būklę jie informavo pastato valdytojus. Po kelių dienų šis elementas buvo nuimtas.

Be to, savivaldybės specialistai yra aiškinę, kad Laisvės al. 46-ojo namo savininkai ruošiasi tvarkyti pastatą, o miestas darbus dalinai finansuos per Paveldotvarko programą, tačiau kol kas jokie darbai nevyksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2o plia

2o plia portretas
per tavo protingą kaktą.

o plia

o plia portretas
tiek metu Kaunas "tvarkesi" ir fyst akmuo per kalmara...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių