Pereiti į pagrindinį turinį

Naikinamas Civilinės metrikacijos skyrius: santuokomis rūpinsis kiti

2019-11-19 11:19

Kauno miesto savivaldybės administracinis aparatas toliau keičiasi. Miesto taryba pritarė naikinti kelis skyrius ir jų vietoje kurti naujus. Tarp naikinamų skyrių atsidūrė ir Civilinės metrikacijos skyrius.

K. Kavolėlio/ Fotobanko nuotr.

Antradienį miesto tarybos dauguma pritarė sprendimui keisti savivaldybės skyrius ir apjungti funkcijas. Pritarta, kad bus panaikintas Civilinės metrikacijos skyrius. Jis buvo atsakingas už santuokų registravimą Kaune, taip pat rūpinosi vaikų registravimu bei rinko statistiką apie ištuokas. Kartu nuspręsta panaikinti Klientų aptarnavimo skyrių. Šių abiejų skyrių funkcijos bus pavestos naujam Klientų aptarnavimo ir informacijos skyriui.

Be minėtų skyrių pertvarkos palies ir kitus savivaldybės padalinius. Štai nutarta, kad bus naikinami Energetikos bei Daugiabučių namų administravimo ir administravimo skyriai, o jų vietoje atsiras Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyrius. Dalis buvusio Energetikos skyriaus funkcijų, susijusių su miesto apšvietimu, gatvių elektros tinklų plėtra, bus perleistos Miesto tvarkymo skyriui, o Viešosios tvarkos skyriui bus perleista dalis darbų, susijusių su daugiabučių namų bendrojo naudojimo administravimu, bendrijų valdymo kontrole.

Taip pat neliks Juridinių asmenų valdymo bei Plėtros programų ir investicijų skyrių. Vietoj jų atsiras Investicijų ir projektų bei Strateginio planavimo, analizės ir programų valdymo skyriai. Taip pat bus įsteigtas Licenzijų, leidimų ir paslaugų skyrius, kuris rūpinsis žemės nuomos klausimais, licenzijų, leidimų, verslo liudijimų išdavimu bei išorinės reklamos įrengimu.

Tikimasi, kad toks padalinių sujungimas leis gyventojams tiekti kokybiškesnes paslaugas, gerinti vieno langelio principu taikomas paslaugas. Taip pat skaičiuojama, kad tai pagerins administracinį darbą. Tiesa, neatmetama, kad pradžioje bus šiek tiek painiavos, kol gyventojai pripras, kuris naujas skyrius atsakingas jiems rūpimais klausimais, tačiau vėliau tikimasi, kad tiek gyventojai, tiek verslo atstovai įpras ir teikiamų paslaugų kokybė tik gerės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų