Naktinės nuolaidos išskirtinės pirkėjų apgulties nesulaukė

Pastaruoju metu itin madingi naktiniai išpardavimai iš sostinės persikėlė į Kauną, tačiau čia didžiulio ažiotažo nepastebėta.

Trečiadienio vakarą šimtai kauniečių susiviliojo kompiuterinės ir buitinės technikos prekybininkų pasiūlytomis vilionėmis. Jau nuo 20 val. ties Savanorių prospekto ir S.Žukausko gatvės sankirta esančios parduotuvės prieigose ėmė būriuotis pavieniai interesantai. Visi jie rinkosi prie „Elix“ ir „ICG kompiuteriai“ iškabomis išdabintų durų.

Šios dvi bendrovės surengė naktinį išpardavimą, kviesdamos klientus sutapyti apsiperkant nuo 21 val. vakaro iki 2 val. nakties. Pirmajame pastato aukšte įsikūrę kompiuterių prekybininkai visoms savo siūlomoms prekėms pateikė gan viliojančiai atrodančią 35 proc. nuolaidą, o antrajame aukšte esantis buitinės technikos salonas „Elix“ kai kurioms prekėms žadėjo net iki 55 proc. mažesnes kainas.

Iš pradžių nedidelėje automobilių stovėjimo aikštelėje galėjai suskaičiuoti apie dvidešimt automobilių ir maždaug dukart tiek susirinkusių žmonių. Tačiau su kiekviena minute jų gretos gan sparčiai didėjo, o dar neišmušus akcijos pradžiai, aikštelė jau tapo sausakimša ir link parduotuvės durų nusidriekė nemaža nuolaidų ištroškusių pirkėjų eilė. Daugelis jų savo transporto priemones buvo priversti palikti greta esančioje gatvėje.

„Žiūrėk, čia turbūt ta nuolaidų akcija, kur laikraštyje rašė“, - girdėjosi pro šalį žingsniavusių praeivių tarpusavio komentarai. Ne vienas jų, matydami keliasdešimties žmonių eilę, nutarė ir patys prisijungti bei patenkinti savo smalsumą besidairant į atpigintų prekių lentynas.

Tuo metu parduotuvėje paskutinius akcentus dėliojo gan nemažos konsultantų pajėgos. Iš viso naktinei akcijai pasitelkti devyni „ICG kompiuterių“ darbuotojai. Greta įsikūrusios buitine technika prekiaujančios įmonės darbuotojų gretos buvo truputį kuklesnės.

„Nesvarbu, bus klientų ar ne. Pažadėjome dirbti iki antros valandos nakties, tai ir dirbsime. Atrodo, kad kol kas prie durų rikiuojasi žmonės, o tai reiškia, kad ši mūsų akcija jau sulaukė susidomėjimo. Dar ne vakaras, - likus keliolikai minučių iki parduotuvės vakarinio atidarymo šypsojosi bendrovės „Innovation Computer Group“ Kauno filialo direktorius Darius Tamošaitis. - Idėja surengti naktinį išpardavimą kilo mums, o vėliau prie jos solidariai prisijungė ir aukščiau esantys buitinės technikos prekybininkai „Elix“. Juolab kad laiptai į jų saloną veda iš mūsų parduotuvės.“

Likus kelioms akimirkoms iki nuolaidų akcijos starto, pardavėjai tarpusavyje vienas kitam šūkteli, kad pasirengtų sutikti klientus, o prie durų įsitaiso pora tvirto sudėjimo apsaugininkų. Lygiai 21 val. durys prasiveria.

Iš pradžių planuota įleisti apie dvidešimt žmonių, tačiau pastebėję, kad pirkėjai nenusiteikę piktybiškai šturmuoti parduotuvių patalpas ir nekelia jokio chaoso, prekybininkai planus pakeičia. Jau po akimirkos žmonių virtinė kieme gerokai sumažėja ir didžioji jų dalis puola prie prekystalių ir lentynų. Buvo nesunku pastebėti, kad didesnio pirkėjų antplūdžio vis tik sulaukė kompiuterių pardavėjai „ICG“.

Pasitikslinę, kad daugiau nei trečdalio kainos nuolaida taikoma visoms kompiuterių prekėms be išimties, pirkėjai rinkosi pirkinius pagal savo poreikius. Vieni domėjosi priedais - spausdintuvais, išoriniais kietaisiais diskais, monitoriais, o kiti apžiūrinėjo nešiojamuosius kompiuterius ar rinkdavosi iš siūlomų skaitmeninių fotoaparatų. Populiarumo nestokojo ir plokščiaekraniai skystųjų kristalų televizoriai. Jau po kelių minučių prie kasos susidarė maždaug dešimties greičiausiai išsirinkusiųjų eilė.

Iš pirkėjų tarpusavio šnekų buvo nesunku suprasti, kad dažnas jų jau žinojo apie nuolaidų akciją iš anksto ir atitinkamai prieš tai buvo nusižiūrėję norimus pirkinius. Pasigriebę mobiliojo ryšio telefonus, daugelis jų skaičiavo, kiek pavyks sutaupyti.

Kaip įprasta tokių nuolaidų akcijų metu, buvo girdėti ir skeptiškų replikų, esą viena prekė anksčiau kainavo pigiau, o dabar neva pabranginta. Keli interesantai teigė išvis neradę norimų pirkinių, nors anksčiau juos buvo matę. Tačiau aplink vikriai besisukioję konsultantai stengėsi greitai aptarnauti visus klientus ir suteikti jiems visą norimą informaciją apie prekes bei jų kainas.

Net ir praėjus valandai nuo akcijos pradžios, pirkėjų eilė parduotuvės kieme nemažėjo. Panašu, kad daugelis pirkėjų pasimokė iš karčios vilniečių patirties ir nutarė atvykti ne į akcijos pradžią, bet šiek tiek vėliau, kai didžiausias antplūdis jau bus atslūgęs.

„Įdomu, ką čia pasiūlys. Niekada nebūnu kategoriškai nusiteikęs pirkti, bet pasidairyti į kainas visada pravartu. Galbūt kažką ir užtiksiu reikalingo. Akcijos visada gerai, o ypač dabar, kai išgyvename tokį sunkmetį. Manau, kad ir patiems pardavėjams jos atneša nemažai naudos“, - apie 22 val. stoviniuodamas eilėje netoli įėjimo ir laukdamas savo eilės patekti į kompiuterių ir buitinės technikos salonus, kalbėjo pusamžis kaunietis Vidas.

Skirtingai nei neseniai Vilniuje plačiai nuskambėję masiniai išpardavimai, šįkart Kaune surengta akcija didelio pirkėjų griausmo nepritraukė. Tačiau pardavėjai vis tiek šypsojosi ir siūlė į tai pažiūrėti iš gerosios pusės, sakydami, kad čia bent jau durų niekas neišvertė ir neprireikė milžiniškų apsaugos pajėgų. Be to, akcijos metu apyvarta išties turėjo būti džiuginanti, mat prie kasos aparato aktyviai sukiojęsi darbuotojai neturėjo laiko atokvėpiui.

"Naktinio išpardavimo akcija pasiteisino su kaupu. Suteikta didelė nuolaida ir įdomi bei efektyvi rinkodara nulėmė gan didelį kauniečių susidomėjimą. Per naktį parduotuvė sulaukė beveik 400 šimtų lankytojų, kurie išsirinko prekių už beveik 70 tūkstančių litų. Tai rodo, kad net sunkiu ekonominiu laikmečiu žmonės gali ir nori gyventi geriau bei patogiau, tačiau jie yra ypač jautrūs kainų svyravimams", - pasakojo "Innovation Computer Group" rinkodaros vadovas Tomas Varanavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių