Pirmoji diena be galimybių paso Kauno prekybos centruose – be chaoso ir nutįsusių eilių

Pirma diena be galimybių paso, panašu, apsiėjo be chaoso ir nutįsusių eilių. Panašiai prognozavo ir prekybos centrų atstovai.

Trečiadienį Vyriausybei paskelbus, kad nuo šeštadienio prekybos centrų durys atsivers ir pirkėjams be galimybių pasų, svarstyta, kad gali susidaryti eilės prie įėjimų.

Lietuvos gyventojai skirtingai sutiko žinią, kad nustoja galioti galimybių pasas ir prekybininkai turės užtikrinti 15 kv. metrų plotą vienam pirkėjui. Vieni bambėjo, kad vasario mėnesį nebus jokio malonumo stovėti eilėje, norint apsipirkti prekybos centre, kiti džiaugėsi, kad pagaliau liausis skirstymas į turinčius ir esančius galimybių paso.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Šeštadienis didžiuosiuose Kauno prekybos centruose mažai skyrėsi nuo bet kurio ankstesnio šeštadienio. Gal kiek didesni srautai buvo „Megoje“ ir „Akropolyje“. „Mole“ ir prekybos centre „Savas“ nepastebėti nei dideli pėsčių pirkėjų srautai, nei ratuotų.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Panašiai kaip ir praėjusį savaitgalį, – įspūdžiais iš „Akropolio“ dalijosi kaunietė Daina. – Mūsų šeima kiekvieną šeštadienį apsipirkinėja čia esančioje „Maximoje“. Nepastebėjau kažko išskirtinio, išskyrus to, kad įeinant į prekybos centrą nereikėjo neršti telefone iešant galimybių paso“.

Teko lankytis ne tik maisto produktų parduotuvėje, o ir kitose, tai kažkaip tvarkingai viskas vyko.

Nepastebėjęs pokyčių liudijo ir kaunietis Vytautas: „Mole“ ne tiek ir daug pirkėjų. Teko lankytis ne tik maisto produktų parduotuvėje, o ir kitose, tai kažkaip tvarkingai viskas vyko“.

Kaunietis neslėpė, kad jo nevargino ir ankstesnis reikalavimas parodyti galimybių pasą. Esą kai esi pasiskiepijęs, nesi nusiteikęs prieš vakcinavimą, tai Vyriausybės priimamas naujas tvarkas priimi ir lauki geresnių laikų.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Tiesa, Vytautas šyptelėjo, kad keli jų šeimos draugai apsipirkimą iš šeštadienio perkėlė į penktadienį, idant išvengtų galimų spūsčių ir antivakserių.

Tuo tarpu prekybininkai iš anksto ramino, kad mažai tikėtina, jog kažkur nusidriektų eilės, nes toks srautų valdymas nėra naujiena.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Prekybininkų skaičiavimu, pagal numatytus ribojimus kvadratiniais metrais, pirkėjų skaičius padvigubėja, nes anksčiau buvo 30 kv. metrų nuo prekybinio ploto, o dabar 15 kv. m. nuo bendrojo ploto.

Toks ribojimas ypač palankus mažesnėms parduotuvėms, nes pikinėmis apsipirkimo valandomis būtent jose susidarydavo pirkėjų eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
Įdomi tvarka, skudurynas paso reikakavo!!! Ten bacilų daugiau negu tvarte!

Kaunietė

Kaunietė portretas
Bet aš pasibaisėjau Kauno I"ki" pard, Kovo 11-os, kuri tikrinusi galimybių pasus, dabar tuščia ir vos 3 pardavėjos , kurios sako, kad visas kolektyvas serga!!!!!!!!!

mes

mes portretas
Dėkojame koncervatoriams, kad galime nuvažiuoti į Lenkiją pigiai apsipirkti ir pasižmonėti.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių