Pereiti į pagrindinį turinį

Naują vandenlenčių parką išbandė ir čempionas

2016-09-03 11:14

Šeštadienį Noreikiškėse oficialiai duris į vandenį atvėrė naujas vandenlenčių parkas "Dock7", kurį išbandė ir iš Vilniaus atvykę žinomi šio ekstremalaus sporto nariai iš "Board Sports" komandos.

Vandenlenčių parkas Noreikiškėse

Vandenlenčių parkas įsikūrė Graužės tvenkinyje – Noreikiškėse.

Jame įkurta kabelinė, taip vadinamoji, dviejų bokštų sistema: trasos ilgis – 268 metrai.

Vandenlenčių parkas savo veiklą pradėjo prieš keletą mėnesių, tačiau per šį trumpą laiką sulaukė didelio dėmesio ir pelnė bene lankomiausio vandenlenčių parko vardą.

"Slidinėdamas patyriaus kryžminių raiščių traumą, tad kol kas dar nerizikuosiu, bet ateityje būtinai išbandysiu šią vieną geriausių trasų Lietuvoje, – naujo parko atidarymu džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. – Smagu, kad Lietuvoje populiarėja šis vandens sportas, juolab kad turime labai daug ir gražių vandens telkinių. Žmones nori specializuotų sporto įrenginių, plaukviečių, baseinų, o mes, kaip savivalda, stengiamės atsižvelgti į norus."

Vandenlenčių sportas, pasak parko įkūrėjo Dovydo Rekščio, išpopuliarėjo atsiradus vandenlenčių parkams, o katerius pakeitė kabelių sistemos.

Naują vandenlenčių parką išbandė ir "Board Sports" komandos nariai Jonas Kriščiūnas, Ovidijus Boiko ir Armandas Selvenis.

Vilniečiai surengė parodomąją programą, kurioje netrūko šuolių virš vandens ir plastiškų nusileidimų.

"Labai gera trasa. Optimalus ilgis, nes jei pernelyg trumpa trasa – daugiau pavargsti, o čia – puiku. Tuoj pailginsime metru virvę ir viskas bus idealu", – po plaukimo komplimentų negailėjo O. Boiko, o paskuti jį trasą išbandė A.Selvenis ir Lietuvos vandenlenčių čempionas J.Kriščiūnas.

Naujoje vandenlenčių trasoje naujokams pristatomas išsamus instruktažas, kaip elgtis vandenyje, įteikiamas šalmas su mikrofonu, kuris leidžia viso plaukimo metu tiesiogiai bendrauti su operatoriumi ir treneriu.

„Dock7“ vandenlenčių parke pastatyta naujausia Vokietijoje gaminama linija, kuri naudojama net ir pasaulio čempionatuose.

Kitą sezoną parkas startuos su dar viena linija, kuri bus skirta vaikams ir pradedantiesiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų