Naujas centras sunaikino vaiduoklio šmėklą

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno gėda buvusio viešbučio "Respublika" neliko nė kvapo. Netrukus jo vietoje duris pravers naujas verslo centras "Magnum". Skelbiama, kad įkurtuvėms jau ruošiasi įvairių sričių verslo naujakuriai.

Darbų gausa

Karaliaus Mindaugo prospekte ilgus metus stovėjęs nebaigtas statyti viešbutis "Respublika" griauti pradėtas 2016 m. Po maždaug pusantrų metų pradėjo kilti naujos komercinės patalpos, bet darbai buvo laikinai pristabdyti. Dabar nurodoma, kad verslo centre "Magnum" dėliojami paskutiniai akcentai.

"Projektas artėja prie finišo. Šiuo metu jau užbaigtas "Magnum" fasadas ir pagrindiniai vidaus įrengimo darbai. Teritorija aplink verslo centrą tvarkoma jau ne pirmą savaitę. Čia nebėra didžiojo krano ir daugumos kitos sunkiosios technikos, tvarkomas verslo centro kiemas, bendrosios erdvės ir aplinka, įrengiami takai bei aikštelės", – "Kauno dienai" pasakojo bendrovės "Vičiūnų grupė" vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Projektas artėja prie finišo.

Objektą dar juosia kelios tvoros, teritorijoje išlikę darbininkų konteineriai. Tačiau toks vaizdas, kad artimiausiu metu jų neliks.

"Džiaugiamės, kad kartu su "Magnum" pagaliau užbaigiamas visas Kauno centro architektūrinis ansamblis tarp Laisvės alėjos, "Akropolio" ir "Žalgirio" arenos. Atverta istorinė, pro sklypą kadaise besidriekusi, Spaustuvininkų gatvelė, atsivers daugumos jau užmiršta Karmelitų gatvė. Autentiką derinant su modernumu, sovietinių statybų metu sunaikinta gatvė rekonstruota į pėsčiųjų bulvarą. Tad kartu su "Magnum" atsivers daug metų tarsi užkonservuota buvusi visapusė šios ypatingos Kauno vietos panorama", – apie atkurtus istorinius akcentus nurodė projekto vystytojai.

Statybų iššūkiai

Verslo centro statytojai pripažino, kad senosios "Respublikos" griaučiai kėlė nemažai iššūkių. Teko apsvarstyti ne vieną techninį sprendimą, kad saugiai būtų galima išardyti senąsias betonines konstrukcijas. Tačiau, pasak Š.Matijošaičio, dabartinis rezultatas tikrai džiuginantis.

"Akivaizdu, kad tai nebuvo paprastas biurų pastato projektas – pačiame miesto centre vyko techniškai itin sudėtingi tris dešimtmečius stūksojusio vaiduoklio griovimo darbai, vėliau vienu metu teko derinti griovimo ir statybos darbus. Iššūkių kėlė ir pati gamta bei už keliasdešimties metrų tekantis Nemunas, vis dėlto rangovai su jais susidorojo puikiai ir patenkino mūsų bei būsimų nuomininkų lūkesčius. Esminių planų korekcijų nebuvo – visas biurų ir komercines patalpas, taip pat pridėtinę vertę kuriančias erdves įrengėme, kaip planavome", – klausimą, ar nereikėjo vykdant darbus koreguoti statybos projekto, komentavo "Vičiūnų grupės" vadovas.

Planuoja atidaryti

Naujosiose komercinėse patalpose jau pradeda kurtis naujakuriai. Tikimasi, kad didžioji dalis erdvių užsipildys per keletą mėnesių.

"Magnum" funkcionuos kaip savotiškas miestas mieste.

"Derybos su potencialiais nuomininkais nebuvo sustojusios net ir per karantiną, pasirašytos naujos nuomos sutartys. 3 tūkst. kv. m ploto patalpose pirmame komplekso aukšte bus vykdoma įvairi komercinė veikla. Tiesą sakant, "Magnum" funkcionuos kaip savotiškas miestas mieste", – pažymėjo Š.Matijošaitis.

Jau yra aišku, kad, be "Luminor" banko, čia veiks grožio salonas, odontologijos klinika, restoranas "Lunch Up", telekomunikacijų bendrovė, kelionių biuras ir kitos įstaigos. "Kalbėdamiesi su potencialiais nuomininkais, matome, kad būtent ši kasdienių paslaugų įvairovė yra svarbus veiksnys renkantis biurą – greta reikalavimų paties komplekso kokybei ir strateginės verslo centro lokacijos. Tai leidžia taupyti brangų darbuotojų ir jų įmonių laiką. Planuojama, kad daugelis nuomininkų į "Magnum" įsikraustys jau birželį–liepą. Daugiau informacijos apie naujus nuomininkus pateiksime artimiausiu metu", – dar visų kortų, kokios įmonės įsikurs verslo centre, neatskleidė projekto šeimininkai.

Nors projekto vystytojai konkrečios datos, kada "Magnum" verslo centras atvers duris, nepasakė, tačiau sklinda informacija, kad kai kurie naujakuriai klientus naujose erdvėse priims jau šio mėnesio pabaigoje. Štai "Luminor" bankas savo klientams jau išsiuntinėjo pranešimus, kad jų "Magnum" verslo centre lauks nuo birželio 29 d. Tikimasi, kad artimiausiu metu paaiškės ir kitų įmonių atidarymo datos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
vietoj vieno vaiduoklio atsirado kitas...eilinis stiklainis

kaunas kaunasi

kaunas kaunasi  portretas
pats svarbiausias klausimas, ir amzinas laukimas kada kaunas pagaliau pastatis pirma dangoraizi, kaunas nesenai sukonstravo dangoraizi bet ji nepastate , o pagulde, tai kauno dokas prie buvusios undines, koks buvo sansas dabar prie akropolio pastatyti du dangoraizius, vienas galejo buti 40 aukstu , kitas kokiu 28 aukstu, bet pastate zemraizius liliputus, 12 ir 8 aukstu, net geda darosi, tokio sanso neisnaudojo, sie pastatai pries sesiolikaukscius gyvenamus namus kur prie redos ir buvusio vitebsko atrodo kaip nykstukai, tie paveldosaugininkai tai priciuoze prie meno, lopai neleidzia kaunui tapti didziu , graziu miestu, koke geda kaunui , jie neturi nei vieno dangoraizio

>graudu dėl stiklinių absurdų

>graudu dėl stiklinių absurdų portretas
Kaip uzknisa tokie niurgzliai... Isidarbink ir pajausi kaip jie ten jauciasi, ar geriau turejo viesbucio griuvesiai likt?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių