Naujos žinios apie sumuštą merginą: ji išleidžiama iš Klinikų, bet gydymas nebaigtas

  • Teksto dydis:

Prieš daugiau kaip dvi savaites žiauriai sumušta 17-metė šiandien bus išrašyta iš Kauno klinikų. Merginos gydymas bus tęsiamas reabilitacijos įstaigoje.

Šią žinią trečiadienio rytą patvirtino Klinikų atstovė Eglė Audickaitė. 

„Šiandien mergina iš Jurbarko incidento bus išleidžiama iš ligoninės“, – teigiama ligoninės atstovų atsiųstame pranešime.

 

Labai daug vaistų

„Lūžusio žandikaulio kaulai operacijos metu sudėti į vieną teisingą padėtį ir sutvirtinti metalinėmis plokštelėmis. Dabar lūžgalių padėtis gera, sąkandis atkurtas“, – tai, kas padaryta daugiau kaip tris valandas trukusios operacijos metu, pakomentavo Kauno klinikų profesorius, Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos vadovas Ričardas Kubilius.

Jis patvirtino, kad tos metalinės plokštelės – visam gyvenimui. Operaciją atliko veido ir žandikaulių chirurgas Marijus Leketas.

Marijus Leketas

Dabar reikia laiko, kad kaulai sugytų. Kol tai įvyks, mergaitės žandikaulis išliks užfiksuotas, kad nejudėtų. Dėl to ji negali prasižioti ne tik tam, kad aiškiai ištartų žodį, bet ir valgyti.

„Pabandykite kalbėti sukandusi dantis“, – profesorius R.Kubilius pamoko, kaip įsitikinti, kokia sunki pacientės būsena.

Karolina gali valgyti tik skystą maistą per ploną šiaudelį. Meniu – sultiniai, grietinėlė, sultys. Taip bus ilgai. Ir vaistus dar ilgai teks vartoti. Nuo skausmo, nes patirta labai didelė trauma, ir antibiotikus.

„Lūžimai atviri ir tokiu atveju visuomet iškyla infekcijų grėsmė, o burnoje yra daugiau kaip 500 rūšių bakterijų. Nežinai, kurios gali sukelti kaulo uždegimą. Kad taip neatsitiktų, skiriami antibiotikai“, – paaiškino profesorius R.Kubilius.

Ričardas Kubilius

Dvasinė trauma – ilgam

Po gydymo stacionare seks reabilitacija. Medikai patvirtina, kad ji būtina ne tik dėl fizinių traumų, bet ir dėl psichologinių. Pastarųjų padariniai dėl patirto užpuolimo, smurto, pasikėsinimo išžaginti, anot Kauno klinikų psichologų, išlieka daug ilgiau, neretai visam gyvenimui.

„Karolina miega labai prastai, sapnuoja košmarus. Labai įsibaiminusi tebėra“, – dabar jau dieną naktį būdamas kartu žino mergaitės tėtis Dainius.

Patirtas smegenų sukrėtimas buvo gydytas dešimties dienų gulimu režimu ir vaistais. Kiek daug jų tenka jaunai mergaitei! Dar laukia ir išmušto danties protezavimas.

Karolina miega labai prastai, sapnuoja košmarus. Labai įsibaiminusi tebėra.

„Laikantis šiuolaikinių tendencijų, geriausia – implantacija. Tai irgi dideli pinigai, ligonių kasos šio dantų protezavimo metodo nekompensuoja. Vadinasi, finansinė našta teks šeimai“, – apgailestauja profesorius R.Kubilius ir tvirtina taip žiauriai sužalotos pacientės nepamenąs per ilgus savo darbo metus.

Karolinai buvo šešeri, kai jos mama žuvo autoavarijoje. Bendraklasių vakarėlyje mergina dalyvavo pirmą kartą gyvenime. Tėčio, išleidžiant dukrą pasilinksminti, bloga nuojauta nekamavo.

Aplankė prezidentas

Kai žiauriai sumuštą mergaitę aplankė išrinktasis šalies prezidentas Gitanas Nausėda, ji dar buvo gydoma reanimacijos skyriuje. Ir tėčiui nebuvo lemta susitikti su didžiulį dėmesį bei atjautą parodžiusiu išrinktuoju valstybės vadovu.

„Aš nesulaukiau, išvažiavau, į darbą reikėjo, o prezidentas atvažiavo pavakarę“, – pasakoja vyras, tą savaitę naktį dirbdavęs, o dienas leisdavęs pas dukrą.

Į klausimą, ar patiko tai, kad tokias aukštas pareigas einantis žmogus ją aplankė, Karolina linkteli galvą. Bando kažką sakyti, bet suprasti sunku. O kaip bendravo su G.Nausėda, jei tėčio, tarsi skaitančio puikiai pažįstamo žmogaus – dukters mintis ir žodžiais paverčiančio, nebuvo? Prieiname prie išvados, kad šneka su prezidentu buvo sudėtinga, daugiausia kalbėjo jis.

Vis dar neapklausta

Merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas portalui neseniai teigė, kad kol kas jo ginamoji nebuvo apklausta.

„Mergina kol kas parodymų nedavė, nes negali normaliai kalbėti“, – komentavo advokatas. M. Vasiliausko teigimu, merginai šiuo metu teikiama ir psichologo pagalba: „Ji bus suteikiama tiek, kiek reikės.“

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Smurtautojo veiksmus socialinėje erdvėje pasmerkė ne tik sporto klubas, kuriam jis priklauso, bet ir garsūs Lietuvos sportininkai. Tyrimą dėl padaryto nusikaltimo atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai ir bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iki šiol savo kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. Gavus pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti, įtariamajam, kuris kelias dienas buvo laisvas, pritaikytos papildomos kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant apykoję, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.


Šiame straipsnyje: žiauriai sumušta merginajurbarkietėKauno klinikosišleidžiama iš Klinikųsmurtaspagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
US'paskio klapčiuk, ne tavo reikalas žinot kas ką (ne)rašo, geriau savo globotiniui šilkinę virvutę nunešk (vienintelė išeitis darbiečiams).

mergina raštu parodymus gali duoti

mergina raštu parodymus gali duoti portretas
O kodėl mergina savo parodymų nenori surašyti raštu, juk raštu duoti parodymus niekas nedraudžia.

...

... portretas
Tie psich.grifai visai padorumą prarado - va, žurnaliūgos rašo: "Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės" (supraskit - turtingi), ir iškart jų reklama: "Kreipkitės, mes tokius suprantam... juk ne už ačiū".
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių