Naujų metų naktis Kaune: išgėrusiųjų muštynės ir nė vieno susižalojusio petardomis

Naujųjų metų naktis nebuvo rami – iškvietimų užfiksuota kur kas daugiau nei įprastai. Išgėrę žmonės mušėsi, nuo fejerverkų degė šiukšliadėžės ir žolė.

Jei įprastai Kauno greitosios medicinos pagalbos tarnybos medikai gauna apie 200-220 iškvietimų, šiąnakt jų būta gerokai daugiau.

„Žmonės nemiega, linksminasi, o linksmintis nemoka. Beje, darbas dar nesibaigė“, – pamainos vyresnysis gydytojas vylėsi, kad bent pastarasis pusvalandis praeis ramiau.

Naktį gi nebuvo kada atsikvėpti. Žmonės šėlo, vartojo alkoholį, o šis, kaip žinia, kiekvieną veikia skirtingai. Kažkas neįvertinęs savo galimybių juo apsinuodijo, kažkas po taurelės kitos pasijuto galiūnais ir demonstravo agresyvumą ne tik savoje aplinkoje, bet  ir svetimiems. Neišvengta ir mirčių, tačiau su Naujųjų metų linksmybėmis jos niekaip nesusijusios. Tiesa, nors darbo tempas buvo intensyvesnis, Kauno greitosios medicinos pagalbos tarnybos medikai džiaugėsi, kad šįsyk nebuvo susižalojusių petardomis ir fejerverkais. 

„Reikia pasidžiaugti, kad bent jau mūsų tarnybą tokių iškvietimų Kauno mieste neturėjo. Gal savarankiškai kas nors ir kreipėsi į medikus“, – augantį miestiečių sąmoningumą ir atsargumą gyrė medikas. 

Kauno ugniagesiams Naujųjų metų naktis taip pat nebuvo rami. Pirmasis iškvietimas užfiksuotas vos kelios minutės po vidurnakčio, kai užvertę galvas į dangų miestiečiai aikčiojo nuo fejerverkų gausos ir jų grožio. Ugniagesiai gi tuo metu vyko į Ringaudus, kur nuo petardos užsidegė medis. Panašių iškvietimų iki ryto užfiksuota net šešiolika.

„Petardų likučiai, užsidegę šiukšlių konteineriai, žolė, medžiai, dujos. Žmonių aukų bent jau mūsų pusėje nebuvo“, – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Arvydas Butrimas negalėjo atsakyti ar iškvietimų buvo daugiau nei 2019-ųjų sutiktuvėse, tačiau tikino, kad darbo ugniagesiams nestigo.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kaip ir policijos pareigūnams, šventinę naktį sustiprinusiems pajėgas masinių susibūrimų vietose miesto centre.

„Kokia buvo naktis? Jautėsi, kad ji šventinė. Pranešimų buvo kur kas daugiau. Žmonės mušėsi, tačiau su Naujųjų sutiktuvėmis to nesusiečiau. Čia savaitgalių kasdienybė“, – Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato budėtojas  vertė šventinės nakties įvykių suvestinę.

Antai vidurnaktį gautas pranešimas apie muštynes Senamiestyje. Ir nors peštukai vienas kitam pretenzijų neturėjo, vieną jų dėl viešosios tvarkos pažeidimo teko pristatyti į policijos komisariatą. Šiek tiek po vidurnakčio, gautas dar vienas pranešimas apie muštynes prie pagrindinės eglės, tačiau atvykę į įvykio vietą pareigūnai nieko nerado. Ekipažas vyko ir į Kauno rajoną, kur nežymiai nuo fejerverkų nukentėjo vyras ir moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Kokie Nauji metai be snukiadauziu...labai blogi bus Naujieji..

Na kadangi

Na kadangi  portretas
pas mus gyvenimas gerėja ir atlyginimai auga Kaune tetardų lyginant su ankstesniais metais išties buvo ženkliai mažiau

Renata

Renata portretas
Na rasote susizalojusiu nera,logiska!siais laikais lietuvoje zmones neiperka petardu..taigi nera ir nelaimiu .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių