Ne visi Naujųjų Romainių gyventojai dūsta spūstyse: atsiranda ir „gudručių“

  • Teksto dydis:

Naujųjų Romainių gyventojai dūsta spūstyse – pasak bendruomenės pirmininkės, ši problema kankina visą mikrorajoną. Tačiau ne visi gyventojai supratingi – atsiranda ir tokių, kurie sumano aplenkti spūstyje stringančius vairuotojus ir pažeidinėja Kelių eismo taisykles (KET).

Naujųjų Romainių gyventojai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti didelė automobilių kamšatis. Tačiau keli vairuotojai važiuoja kelkraščiu.

Naujųjų Romainių bendruomenės pirmininkė Aldona Talutienė portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad ši spūsčių problema – įsisenėjusi.

„Ir ne tik Romainių gatvėje. Visose gatvėse. Kiek aš atsimenu, tiek rekonstrukcijos ruošiamos, bet niekas nedaroma. Iš kitos pusės, yra žinoma, kad Romainiuose yra virš 10 tūkst. gyventojų. Yra 3 tūkst. vaikų. Deklaravusių gyvenamąją vietą yra apie 2,9 tūkst., bet yra ir nedeklaravusių. Mokyklos projektinis pajėgumas buvo 180 vaikų. Dabar ten telpa apie 250. Bet kiek jų dar reikia išvežti. Ta mokykla – tik pradinė“, – situaciją komentavo bendruomenės pirmininkė.

Nuotaikos – slogios

„Šiuo metu nėra nė vieno padoraus išvažiavimo iš Romainių. Mes ant kalno. Prie mokyklos vidury vasaros pastatė šviesoforą – po ilgų derybų ir prašymų. Bet neprijungė elektros. Tų šviesoforų nėra. Kitas išvažiavimas būtų Aukštųjų Kaniūkų gatve, ten du automobiliai sunkiai apsilenkia – ta gatvė labai siaura, šalia medžių. Dar problema, kadangi Romainiuose labai daug statybų, važiuoja labai daug sunkvežimių su visokiomis medžiagomis“, – teigė pašnekovė.

Romainių žmonės jaučiasi nelaimingi.

Pasak bendruomenės pirmininkės, gyventojų nuotaikos – slogios: žmonės kankinasi spūstyse.

„Anksčiau buvo toks pravažiavimas pro „Depo“ parduotuvę. Rugsėjo 1-ąją turėjo baigti tos gatvės tvarkymą, bet nebaigė. Vienu žodžiu, iš visų pusių yra didelės spūstys. Romainių žmonės jaučiasi nelaimingi. Ypatingai tie jauni žmonės. Mamos organizavo akciją – piešė plakatus, kabino ant sienų: reikia darželio, reikia mokyklose“, – apie ugdymo įstaigų trūkumą pasakojo moteris.

Spūstys – visą dieną

Pasak bendruomenės pirmininkės, automobilių chaosas gatvėje vyrauja ne tik rytais. Spūsčių čia gausu visą dieną. „Romainių gatvėje tada, kai vaikus veža į mokyklą – baisus dalykas. Veža ne tik į mokyklą, bet ir į darželį“, – kalbėjo A. Talutienė.

Paklausta, kokių priemonių reikėtų imtis, kad spūstys gatvėse apmažėtų, bendruomenės pirmininkė teigė, kad būtina ugdymo įstaigų plėtra. „Mokykla turėtų būti ne tik pradinė“, – teigė pašnekovė.

Dėl dalies vairuotojų nekultūringo elgesio Naujųjų Romainių gatvėse portalo žurnalistai kreipėsi į Kauno policiją. Pasiteirauta, kas gali grėsti šiems vairuotojams už galimą KET pažeidimą.

„Važiavimas kelkraščiu, panašu, kad vyko norint vėliau sustoti jame, taikytina atsakomybė už patį važiavimą juo. KET numatyta, jeigu važiuojamoji dalis horizontaliojo ženklinimo linijomis ir (arba) kelio ženklais suskirstyta į eismo juostas, transporto priemonės turi važiuoti šiomis juostomis. Atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 7 dalyje ir užtraukia baudą vairuotojams nuo dešimt iki dvylikos eurų“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galvokit

galvokit portretas
Dėl vaikų vežimo į ugdymo įstaigas, tai kooperuotis kaimynams reikia, ne vieną vaiką vežti, bet bent jau keturis. Vietoje 8 automobilių važiuos tik du.

Jauciasi grubi nelygybe

Jauciasi grubi nelygybe portretas
Romainiams butina,kad daugetu viesojo transporto,tada mazetu privaciu masinu.O kitas dalykas miestas uzkistas masinomis- ar nereiketu visuomeninio transporto ir taip sumazetu spustys. ROMAINIAI labai pleciasi,pssiziurekit i naujas statybas visuose pakrasciuose,butai isperkami tik padarius pamatus - zmones nori nuosavo gyv.ploto,nori gamtos,nori vandens,netoli nuostabus miskas- gyvenk ir norek tokioje aplinkoje.Bet su transportu tai tikrai problema.Ypac svenciu dienomis ir sestadieniai bei sekmadieniais.Yra labai didelis gyventoju nepasitenkinimas.Ir nelygybe tarp gatviu yra- viena gatve net dvi tranporto priemones vaziuoja,o kita tai nei vienos- kila klausimas kodel-ar tai ne del valdzios,kuri ten gyvena.Poilsio dienomis taip pat nera transporto-centra perkrautas o i pakrascius tai nereikia-ten ne tie matyt gyvena,kad nera su kuo atvaziuoti i centa su seima ir vaikais.

mm

mm portretas
apie ka cia kalba... ant regitros kalno netycia kazkas ispyle betono kruva.. pries kokia 15metu, tas betonas vis dar yra! reiskias tiek metu nebuvo atliktas joks remontas, ir betono likuciai per tiek metu niekam taip ir neuzkliuvo
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių