Neišsprendžiamas galvosūkis keliuose: barstomi visą parą, bet avarijų – apstu

Kelininkai į Kauno gatves išvažiavo dar sekmadienį prieš pietus, nenutrūkstamas darbas vyko visą parą. Dar ir pirmadienį teko vaduoti gatves iš sniego. Nors kelininkai deda visas pastangas, vairuotojai žiemos egzamino vis tiek neišlaikė – nuo pat ryto pasipylė avarijos.

Intensyvus barstymas

Sekmadienį žiema parodė tikrąjį veidą ir privertė sniego, tad kelininkai barstyti kelius pradėjo dar prieš pietus ir darbus tęsė visą parą. Nenutrūkstamas Kauno gatvių valymas tęsiasi iki šiol. Prognozuojama, kad mažiau barstytuvų reikės po 16 val., kai apstos snigti.

Gausios snaigės padengė miesto gatves bei šaligatvius. Kelininkai jau nuo sekmadienio stengiasi, kad Kauno gatvės nebūtų kaip čiuožykla. „Kauno švaros“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius D.Stasikonis sakė, kad kelininkai intensyviai valo ir barsto gatves. Taip nenutrūkstamas darbas vyksta visą parą ir dar neaišku, kada bus galima lengviau atsikvėpti.

„Sekmadienį į gatves kelininkai išvažiavo 10.30 val. Barstome dar ir dabar. Sinoptikai prognozuoja, kad apie 16 val. nustos snigti, tad gal tada reikės mažiau barstymų. Naktį Kauno gatves valė ir barstė keturiolika barstytuvų“, – „Kauno dienai“ sakė D.Stasikonis.

Jis informavo, kad šaligatviai taip pat valomi dar nuo savaitgalio pabaigos. Naktį šaligatvius valė keturi traktoriai, o pirmadienio ryte – septyni. Laiptus, viešojo transporto stoteles ir požemines perėjas tvarkė dar dešimt mobilių brigadų. Iš viso atliekant darbus pirmadienį išberta apie 500 tonų druskos.

Anot „Kauno švaros“ atstovo, kol kas pavyksta išlaikyti pakankamai neslidžias gatves. Nors vis dar sninga, nebuvo nei vienos įkalnės, į kurią neįvažiuotų viešasis transportas.

„Kadangi nuolat valome ir barstome, nepravažiuojamų vietų nebuvo. Girdėjau, kad kažkur aplinkkelyje buvo vietų, kai automobiliai neužkilo, bet pačiame mieste – tikrai ne“, – garantavo D.Stasikonis.

„Kauno autobusų“ atstovai taip pat patvirtino, kad gatvėse nepravažiuojamų vietų nėra. Viešojo transporto vairuotojai didesnių priekaištų dėl nevalytų gatvių neturėjo.

Avarijų virtinė

Nors kelininkai dirba išsijuosę, vairuotojai galvoja kitaip. Ne vienas ryte išvažiavęs į darbą, turėjo apsišarvuoti kantrybe ir atsargiai važiuoti, nes gatvėse vis tiek buvo slidu. Neišvengta ir avarijų.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Justina Kazragytė „Kauno dienai“ teigė, kad avarijos pasipylė nuo pat ryto. Pirmadienį nuo 6 val. iki 9.40 val. ryto pareigūnai sulaukė septynių pranešimų dėl Kauno mieste įvykusių penkių eismo įvykių. Dviejose jų – sužaloti žmonės.

7.24 val. Kauno rajone, Rokų plente susidūrė vyro (gim. 1959 m.) vairuojamas automobilis „Škoda“ ir vyro (gim. 1989 m.) vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz“. Į gydymo įstaigą pristatyta „Škoda“ apie 60 metų automobilio keleivė.

Kita avarija, kurioje taip pat prireikė medikų pagalbos, įvyko apie 8.40 val. Kalniečių ir Molėtų gatvių sankirtoje susidūrė du automobiliai: BMW ir „Volvo“. Pirminiais duomenimis, abiejų automobilių vairuotojai buvo blaivūs. Medikų apžiūrai į gydymo įstaigą pristatyta vieno automobilio keleivė.

Pirmadienį prieš pietus gautas dar vienas pranešimas apie eismo įvykį. Ryšių gatvėje vyro (gim. 1986 m.) vairuojamas automobilis „Toyota“, važiuodamas atbuline eiga, kliudė moterį. Ji apžiūrai pristatyta į gydymo įstaigą. Vairuotojas, pirminiais duomenimis, blaivus.

Policijos duomenimis, nepravažiuojamų kelių Kaune nebuvo, tačiau pareigūnai primena laikytis saugaus atstumo ir įvertinti savo vairavimo įgūdžius.

„Rinkimės saugų greitį, taip pat laikykimės saugaus atstumo tarp transporto priemonių. Vairuotojams derėtų įsitikinti, jog automobilio techninė būklė yra gera, tinkamai veikiantys automobilio stabdžiai, nesusidėvėjusios ir tinkamos padangos užtikrina saugumą kelyje. Vairuotojams, kurie nelabai pasitiki savo vairavimo įgūdžiais, tokiu oru patariame rinktis viešąjį transportą“, – sakė Kauno VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius.

Kenčia ir pėstieji

Slidūs keliai iššūkiu tapo ir pėstiesiems. Per pastarąją parą dėl smulkių traumų, sukeltų paslydus ir nugriuvus, į medikus kreipėsi keli šimtai žmonių.

Iškritus sniegui darbo padaugėjo ir medikams. Paslydę ir taip susižaloję žmonės išsirikiavo skubios pagalbos ir traumų skyriuose. Tačiau pastebima, kad pėstieji prie slidaus kelio jau priprato ir žmonių skaičius mažėja. Didysis traumų bumas buvo paspaudus pirmajam šaltukui.

„Dabar žmonių pagausėjimas yra, tačiau medikai tikrai spėja apžiūrėti dėl slidaus kelio nugriuvusius ir susižalojusius žmones. Kai pirmą kartą pasnigo ir pašalo, tada driekėsi ilgos eilės, o dabar žmonės, matyt, jau labiau priprato prie sniego ir ledo. Per pastarąją parą Traumatologijos skyrius priėmė apie 150 pacientų, devyniems jų prireikė operacijų“, – „Kauno dienai“ komentavo Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas.

Jis patikino, kad į Traumatologijos punktą šiuo laikotarpiu dažniausiai žmonės kreipiasi dėl smulkių riešo ar čiurnos traumų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Vairuoti reikia o ne prie vairo sedeti ir telefona minkyti

g

g portretas
Normalūs tie keliai Kaune . Gal tik kokie šunkeliai mažiau nuvalyti , bet ledo juk nėra - tai sukibimas dar pakankamas protingai važiuojant . Skundžiasi tie kas vairuot nemoka , ir dar velkasi ant 30km/h per miestą eismą trikdydami.

Pirminis

Pirminis portretas
O nesuprantu kam rašinėt kad vairuotojai blaivūs? Juk ir taip akivaizdu, kad vairuoja blaivūs, o kai nutveriat girtą- tada ir rašykit, kad sakykim chujotos vairuotojas įpūtė... Šiaip prisinervavau per dieną, važiuoja kokia k 20-30, ir paskui visa palyda kokio kilometro. Tai nemoki- nevažiuok, ir netrukdyk eismo.Tfu-tfu-tfu..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių