Pereiti į pagrindinį turinį

Nemuno ir Neries vandenis raižys greitaeigiai motociklai

2020-07-25 06:46
DMN inf.

Upių miestu vadinamas Kaunas šį vardą sieks pateisinti nekasdienišku renginiu – šiandien miesto Keleivinė prieplauka taps viena didele tribūna žiūrovams, o ties Nemuno ir Neries santaka lenktyniaus vandens motociklininkai.

Neeilinis iššūkis

"Kaunas Jet 2020" varžybose jėgas išmėgins pajėgiausi Lietuvos vandens motociklų lenktynininkai ir šio sporto entuziastai.

"Upės tėkmė savaime yra papildomas faktorius, reikalaujantis ypatingos koncentracijos. Tačiau šiuo atveju lenktynininkų laukia neeilinis iššūkis: jiems teks plaukti ten, kur susikerta dviejų didžiųjų Lietuvos upių srovės. Tai bus nauja ir įdomi patirtis ne vien dalyviams, bet ir žiūrovams. Tikimės, kad nemokamas renginys taps smagia savaitgalio pramoga kauniečiams bei miesto svečiams", – apie varžybų ypatumus kalbėjo lenktynių teisėjas Deivis Zizas.

Pasak jo, šiųmetė situacija šalyje dėl karantino ribojimų gerokai pakoregavo Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos (LVMSF) kalendorių. Dėl to didžioji dalis renginių varžybų tvarkaraštyje susikoncentravo būtent Kaune.

Birželį Kauno mariose pirmieji Europoje mūsų šalies sportininkai atidarė sezoną "Aquacross" čempionato startu, o liepą – enduro bei slalomo varžybomis.

Šansas pradedantiesiems

Šiandien Nemune ties Kauno keleivine prieplauka, kur įprastai švartuojasi motorlaivis "Raketa", tikimasi sulaukti kelių dešimčių dalyvių.

"Kaunas Jet 2020" varžybos nebus įtrauktos į oficialią šalies čempionato suvestinę, tačiau dauguma lenktynininkų čia atvyks išbandyti netradicinių sąlygų plaukiant upėje. Renginys tiek dalyviams, tiek ir žiūrovams – nemokamas.

12 val. startuosiančias lenktynes sudarys enduro ir slalomo disciplinos. Drauge su profesionalais savo jėgas išbandyti galės ir mėgėjai su savo motociklais, atitinkančiais LVMSF reikalavimus. Jie dėl savojo trofėjaus ir kitų apdovanojimų varžysis specialiai pradedantiesiems skirtoje klasėje. Taip pat speciali kategorija numatyta slalomo dalyvėms moterims.

Desertu žiūrovams ir patiems sportininkams taps pusės valandos trukmės enduro plaukimai, pareikalausiantys iš dalyvių ypatingos ištvermės.

"Pastaruoju metu vandens motociklų sportas – viena masiškiausių Lietuvoje vandens sporto šakų, siekiame ir toliau ją populiarinti. Tikimės, kad į Kauną atvyks nemažos dalyvių pajėgos iš kitų miestų, tad vietos sportininkai sulauks solidžios konkurencijos. Didelės įtakos turės ne vien technika, bet ir taktika, pilotų meistriškumas bei profesionalumas", – sakė varžybų organizatorius, "Automoto Spindesys Racing Team" vadovas Mindaugas Jačiauskas.

Dėkoja rėmėjams

Varžybas iš pradžių planuota surengti priešais Daugirdo amfiteatrą, tačiau, Nemune kritiškai nukritus vandens lygiui, ši vieta renginiui būtų nepakankamai saugi.

Vilijampolėje, ties Keleivine prieplauka, situacija kur kas palankesnė, čia patogiau įleisti motociklus į vandenį. Be to, papildomo azarto bei adrenalino suteikia ir faktas, kad tokio masto varžybos iki šiol čia nėra vykusios.

Projektą "Kaunas Jet 2020" pagal programą "Iniciatyvos Kaunui" iš dalies finansavo Kauno miesto savivaldybė.

Tvirto palaikymo sulaukta ir iš kitų rėmėjų – bendrovių "Motomarine", "Rimo". Organizatoriai dėkoja renginio partneriui – laivybą Lietuvoje kuruojančiai Vidaus vandens kelių direkcijai – už suteiktą galimybę sportininkams susirungti netradiciniuose vandenyse.

Daugiau informacijos apie lenktynes galima rasti renginio "Facebook" paskyroje arba internete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų