Pereiti į pagrindinį turinį

Nemuno krantinėje kviečia pasimelsti už baltarusius: sužibs didžiulė vėliava

2020-08-20 10:57
DMN inf.

Ketvirtadienio vakarą kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami ateiti į Nemuno krantinę ir išreikšti solidarumą šiuo metu neramumų krečiamai Baltarusijai. 

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Evaldo Šemioto nuotr.

„Nemuno krantinėje, šalia užrašo „Lietuva“, palaikymo akcijas rengiame jau ne pirmą kartą. Tad ir šį sykį susirinksime pasimelsti, pasidalyti mintimis kartu su Kaune gyvenančiais baltarusiais, politiniais pabėgėliais. Gal lietuviams bus įdomu su jais pasikalbėti, sužinoti, kaip yra iš tikrųjų, nes viena yra įvykius stebėti ekrane, o visai kas kita – gyvai tuos žmones pakalbinti“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Lietuvos Žmogaus teisių gynimo asociacijos (LŽGTA) atstovė Tatjana Narkevičienė.

Pasak jos, solidarumą Baltarusijai ketinama išreikšti iš 200 raudonos ir baltos spalvos žvakių išdėliojant Baltarusijos vėliavą. „Tai bus didelė vėliava. Tikiuosi, kad aiškiai matysis skirtumas tarp baltų ir raudonų žvakių, nes mums tai – ekspromtas – iki šiol organizuodami palaikymo akcijas, naudojome tik vienos spalvos žvakes. Tačiau viliuosi, kad su Dievo pagalba viskas pavyks“, – apie sumanymą pasakojo pašnekovė.

Neramumų krečiamos Baltarusijos palaikymo akciją planuojama pradėti rugpjūčio 20 d., ketvirtadienį, 19 val., kaip jau minėta, Kaune, Nemuno krantinėje, greta užrašo „Lietuva“.

Pirmiausiai susirinkusieji bus kviečiami pasimelsti už sunkiai sužalotus baltarusius ir tylos minute pagerbs žuvusiuosius. Tuomet laikas bus skirtas tarpusavio pokalbiams, susijusiems su šiandienine situacija kaimyninėje šalyje. Po viso to, palaikymo akcijos dalyviai bus prašomi išdėlioti dviejų spalvų žvakes, simbolizuosiančias didžiulę Baltarusijos vėliavą.

„Ryškus šviečiančių žvakių vaizdas turėtų pasimatyti apie 21 val., nusileidus saulei. Būtent tada eisime stebėti reginio iš Aleksoto apžvalgos aikštelės“, – sakė T. Narkevičienė.

Renginio organizatoriai teigia, kad reikiamas minimalus žvakučių kiekis jau yra užsakytas, tačiau, kad vėliava sužibėtų dar ryškiau, galinčius prašoma prisidėti prie akcijos atsinešant baltų ar raudonų žvakių indeliuose.

Primenama, jog dalyviai skatinami būti socialiai atsakingais – dėvėti apsaugines kaukes, dezifenkuoti rankas, laikytis socialinio atstumo. O taip pat po renginio prašomi padėti organizatoriams sutvarkyti renginio vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų