Neplautas autobusas pašiurpino kaunietę

Dulkėtos palangės, smėlis ant grindų, o sėdynės aplipusios plaukais – tokį vaizdą viešajame miesto transporte pamačiusi kaunietė pašiurpo. Ji stebėjosi, gal autobusas šluotos nematė metus.

Kelionė tarp dulkių

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kaunietės Jolantos laiškas. Moteris piktinosi, kad viešajame transporte labai nešvaru. Kaunietei teko ilgai važiuoti, o atsisėsti ant sėdynių nesinorėjo, nes jos buvo aplipusios pūkais, plaukais bei dulkėmis.

„Man reikėjo nuvažiuoti iš Aleksoto į Partizanų gatvę, tai beveik visas 16-ojo autobuso maršrutas. Kelionė ilga, tačiau net prisėsti negalėjau, nes visur pilna purvo. Suprantu, jei būtų žiema, ant grindų galėtų prisinešti tiek smėlio, tačiau ne tokiu sausu oru. Gal nuo praeitos žiemos šis autobusas neplautas?“, – klausė pasipiktinusi keleivė.

Jolanta pasakojo, kad autobuse matė ne tik smėlio krūvas, bet taip pat ir dulkėtas palanges. Perbraukus pirštu per palangę, šis liko visas juodas. Moteris pasišlykštėjo sėstis ir ant sėdynių, nes ant jų buvo pilna pūkų ir dulkių, kitų keleivių plaukų.

Plaunami pagal poreikį

Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovas Kamilis Doveika komentavo, kad miesto autobusai ir troleibusai plaunami pagal poreikį. Nėra konkretaus grafiko, kada turi būti išvalytas viešasis transportas.

„Autobuso vairuotojas turėtų apžiūrėti transportą ir, jei purvinas, pranešti kitiems darbuotojams, kurie rūpinasi švara. Tuomet plaunama ne tik autobuso išorė, bet taip pat ir vidus, siurbliuojamos kėdės“, – sakė K. Doveika, pridūręs, kad šiuo konkrečiu atveju galėjo būti, jog autobusas į gatves išvažiavo kaip pakaitinis. Tai reiškia, jei jis pakeitė sugedusį autobusą, gali būti, kad buvo nespėta jį išplauti.

Jis patikino, kad pasitaiko atvejų, kai apie netvarkingą autobusą ar troleibusą praneša patys keleiviai. Tada autobuso ar troleibuso vairuotojai informaciją perduoda valytojams.

Atsisakė kvepalų

Praėjusiais metais „Kauno autobusai“ buvo paskelbę dar nematytą naujovę – kvepiantį viešąjį transportą. Po kiekvieno plovimo, autobusuose ir troleibusuose pasklisdavo kvapų gama, kuri laikydavosi kelias dienas.

Deja, toks užmojis viešajame transporte ilgai netruko. Bendrovės atstovas K. Doveika teigė, kad keleiviai pradėjo skųstis dėl kvepalų. Esą kai kuriems tie kvapai buvo per aštrūs, todėl viešojo transporto nuspręsta nebekvėpinti.

Norite papasakoti savo istoriją ar pranešti apie įvykį? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vapsva

Vapsva portretas
Dauguma autobusu seni, netvarkingi. O ir kelyje, is autobusu vairuotoju noretusi daugiau kulturos ir atsargumo. Jei esate marsrutinis transportas, tai dar nereiskia, kad vaziuojate kur norite ir kaip norite.

o

o portretas
dar vasara sildomi autobusai.... lauke =30, o autobuse dar =20 papoldomai... sauna

k

k portretas
Praeitą pirmadienį, 20 val. teko važiuoti 23 maršruto autobusu iš Domeikavos į Panemunę, kuriame buvo įjungtas ne kondecionierius, bet šildymas. O dėl švaros, tai tikrai baisu. Taigi, nėra ko stebėtis, kad taip sparčiai plinta TBC ir kitos infekcinės ligos ar utėlytės pradeda rėplioti. Net tais blogaisiais laikais, nors ir kledarai važinėjo, bet plaunami jie būdavo (rytais dar šlapiomis grindimis važiuodavo). Ir dar, kodėl keleiviai privalo prašyti vairuotojų normalios temperatūros ir tvarkos, susimokėję už jiems priklausančias normalias aptarnavimo paslaugas (tai liečia ir mikroautobusus)?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių