Pereiti į pagrindinį turinį

Nepraleiskite progos ugniagesių keltuvu pakilti į 40-ies metrų aukštį

2017-05-04 10:54

Kauno ugniagesiai šiandien plačiai atvėrė duris ir pakvietė pasižvalgyti po savo valdas, pasimatuoti aprangą ar pakilti keltuvu į neregėtas aukštumas.

Atvirų durų diena

Gegužės 4-ąją minima šv. Florijono, gaisrų sergėtojo diena. Ta proga visų Kauno komandų ugniagesiai pakvietė visuomenę iš arčiau susipažinti su savo kasdienybe.

Pirmojoje Kauno miesto gaisrinėje, esančioje Nemuno ir I.Kanto gatvių sankirtoje, ugniagesiai miestiečių laukia su išrikiuotais automobiliais. Visi smalsuoliai gali apžiūrėti kasdien gaisruose naudojamą techniką, pasėdėti ugniagesių mašinose, pasimatuoti suodinus šalmus ar užsivilkti specialius drabužius.

Pirmosios komandos viršininko pavaduotojas Gintautas Ogenskas pasakojo, kad ugniagesių apranga nėra sunki, tačiau daug sveria deguonies balionai, dujokaukės, kita įranga.

„Visa ekipuotė sveria apie 20 kilogramų, tačiau jei bus norinčių, tikrai galės pabandyti viską užsidėti“, – sakė G. Ogenskas.

Atvirų durų dienos lankytojams ugniagesiai aprodo ir vandens žarnų džiovinimo patalpą. Po kiekvieno gaisrožarnos išplaunamos ir čia pakabinamos. Jos džiūsta apie savaitę, o kiekvienam gaisrui gesinti reikia naudoti tinkamai paruoštą įrangą. Dėl to gaisrinėje yra įrengtas specialus sandėlis, kur tvarkingai susuktos ir savo eilės laukia paruoštos vandens žarnos.

Nebijantys aukščio gali pamatyti Kauną iš ugniagesių keltuvo, kuris gali pakelti į 40-ies metrų aukštį. Pakilus į maždaug dvyliktą aukštą galima pamatyti kerinčią Kauno panoramą.

„Jei vėjas stiprus ir keltuvas labai linguoja, jis aukščiau nekyla. Išmanus, nors ir į kišenę netelpa“, – juokavo G.Ogenskas.

Visų Kauno komandų ugniagesiai lauks gyventojų šiandien iki 16 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų