Nepriklausomybės aikštėje siektas skaitymo rekordas: pažiūrėkite, kiek laimingų veidų!

Kauno apskrities viešoji biblioteka (KAVB) pakvietė miestiečius prisidėti prie skaitymo rekordo. Į kvietimą atsiliepę kauniečiai patogiai įsitaisė Nepriklausomybės aikštėje, atsivertė mėgiamos knygos lapus ir ėmė skaityti.

KAVB šiemet mini savo 72-ąjį gimtadienį, tad ta proga pakvietė visus švęsti kartu. O kokia biblioteka be knygų ir skaitymo? Todėl šiemet gimtadienis susietas būtent su meilės skaitymui puoselėjimu.

„Geriausia dovana, kurią gali padovanoti bibliotekai – kartu pasiekti skaitymo rekordą, todėl skaitytojus, literatūros, kultūros entuziastus, partnerius, kolegas ir visus visus, neabejingus bibliotekos veiklai, kviečiame įsitraukti į masinį bibliotekos skaitymo rekordą“, – taip prisijungti prie akcijos kvietė KAVB.

Penktadienį per pietų pertrauką Nepriklausomybės aikštėje susirinko būrys skaitymo entuziastų. Šie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios prieigose patogiai įsitaisė, išsitraukė mėgiamas ir širdžiai mielas knygas, žurnalus, laikraščius ir pradėjo garsiai skaityti. Buvo ir tokių, kurie su savimi spausdinto žodžio neatsinešė, tad biblioteka jiems pasiūlė leidinius iš savo archyvų.

„Visai čia pat vyko kauniečių jau pamėgtas „Aklas pasimatymas su knyga“, kurio metu buvo galima išsirinkti naująjį savo skaitinį, apie kūrinį nusprendžiant ne iš viršelio, bet iš trumpų žinučių ant knygos įpakavimo“, – kaip buvo galima pasirinkti knygas, nurodė bibliotekos atstovai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Dalyviai ne tik patys balsu įgarsino pasirinktų knygų eilutes, bet ir galėjo nugirsti, ką skaito kaimynas ir taip atrasti naujas knygas, kurias norėtųsi perskaityti. Daugiausia džiaugsmo toks skaitymas teikė vaikams. Jie skaitė knygeles ir tėveliams rekomendavo, kokią pasaką paskaityti.

Biblioteka pasirūpino ir milžiniškomis knygomis, kurias atvertus galima ir pasislėpti. Nuotaikingame renginyje sudalyvavę suaugusieji tikino, kad skaitymo rekordo siekimas tikrai gali padėti pamilti knygas ir tiems, kurie spausdintą žodį rečiau prisimena.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Pažiūrėkite, kiek laimingų veidų. Aš atsinešiau savo mėgiamą romaną, bet va kaimynė skaito kažką čia vietoje prigriebus. Tikrai smagu. Kitą kartą gal bus pilna aikštė“, – nuotaika pasidalijo skaitymo rekordo dalyvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gg

Gg portretas
Nuostabus renginys, knygos ir žmonės, tai amžinos vertybės.

Gražu

Gražu portretas
Intelektualai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių