Netvarką bando įveikti menu

Apleistą ir netvarkomą Nemuno salos dalį menininkas Vytenis Jakas pavertė savitu skulptūrų parku. Jis tikisi, kad sumanymas padės iš salos išgabenti ne tik neestetiškai, bet ir pavojų žmonėms keliančius objektus.

"Štai jau įpusėjau šitų meninių vertybių numeraciją. Iš viso bus apie 30", – sakė ir savaitgalį Nemuno saloje plušėjęs V.Jakas.

Iš viso menininkas apčiupinėjo ir savotiškai apdorojo gal apie šimtą objektų: betono luitų, iš žemės kyšančių vamzdžių ir visokių atliekų.

Po Nemuno salą mėgstantis pasivaikščioti V.Jakas sakė jau seniai pastebėjęs, kad vakarinėje jos dalyje apstu įvairių statybinių atliekų. Svarbiausia, kad jų nemažėja.

"Aš labai mėgstu saloje pasivaikščioti su savo šunimi. Jis man ir parodė visus šiuos parodos objektus", – juokavo V.Jakas.

Menininkas šmaikščiu darbu mėgina atkreipti visuomenės ir miesto valdžios dėmesį į ne tik neestetiškus, bet ir pavojingus salos objektus.

"Kai tik nudažiau šulinį, atvyko kažkoks ponas su švarku ir jį fotografavo. Gal pavyks?", – vylėsi V.Jakas. Jo apdažyto betoninio šulinio gylis siekia keletą metrų, į jį lengvai gali įkristi žmogus. Ryškiomis spalvomis V.Jakas pažymėjo ir kitus pavojingus objektus: iš žemės kyšančius metalinius vamzdžius, žolėje gulinčius stulpus. Meniško prisilietimo sulaukę atgrasūs objektai tapo ne tik saugesni, bet ir kur kas patrauklesni.

"Šiuo projektu taip pat noriu parodyti, kad menkaverčiai daiktai gali džiuginti žmones. Nuolatiniai salos lankytojai mane užkalbina, džiaugiasi tuo, ką darau", – pasakojo V.Jakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bomzas

bomzas portretas
nu geras as jo vietoi rasiciau projakteli tai is aurosajuzo babkuciu gauciau

yo

yo portretas
Pagarba menininkui. Kuo daugiau Kaune tokių žmonių, tuo visiems geriau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių