Neužmirštuolės žiedas – neužmiršusiems savo šalies istorijos

  • Teksto dydis:

Artėjant Sausio 13-ajai – Laisvės gynėjų dienai – kauniečiai kviečiami prisijungti prie antrus metus iš eilės rengiamos akcijos „Neužmirštuolė“ ir pagarbą kovotojams už mūsų laisvę parodyti įsisegant ženkliuką – neužmirštuolės žiedą.

Artėjant Sausio 13-ajai – Laisvės gynėjų dienai – kauniečiai kviečiami prisijungti prie antrus metus iš eilės rengiamos akcijos „Neužmirštuolė“ ir pagarbą kovotojams už mūsų laisvę parodyti įsisegant ženkliuką – neužmirštuolės žiedą.

„Neužmirštuolė“ – tai popierinė gėlė, kurią sausio 13-ąją įsisegti kviečia akcijos globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas, akcijos ambasadorius Kauno meras Andrius Kupčinskas, pirmasis po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis ir kiti žinomi asmenys.

„Praėjusiais metais pagaminome 10 tūkst. neužmirštuolės žiedų, tačiau pamatę, kad susidomėjimas – milžiniškas, šiais metais pasiruošėme stipriau ir pagaminome 50 tūkst. žiedų. Įsisegę šį žiedą parodysime pagarbą visiems žuvusiems laisvės kovose“, – teigė iniciatyvos koordinatorė Aistė Gedvilienė.

„Sausio 13-oji yra laisvės ir atsakomybės diena. Reikia prisiminti ne tik žuvusius už Lietuvos laisvę, tuo pačiu šią dieną mes prisiminsime ir žuvusius už Ukrainos laisvę. Bendrame geopolitiniame kontekste yra bandoma perrašyti istoriją, todėl kiekvienai kartai labai svarbu priminti, kokį kelią mes nuėjome kovodami dėl savo laisvės“, – akcentavo Kauno meras A. Kupčinskas.

„Laisvės gynėjų dienos išvakarėse, pirmadienį, 17 val. Vytauto didžiojo karo muziejaus sodelyje tradiciškai rinksimės prie laužų, bus dainuojamos liaudies, patriotinės, karinės dainos. Ten pat Lietuvos mokinių parlamentas organizuoja akciją „Trupinėlis šilumos“, kurios metu kartu su krašto apsaugos savanoriais bus dalinama arbata, sausainiai“, –pasakojo Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir meno poskyrio vedėja Daiva Morkūnaite- Šmitienė.

Visi kauniečiai pirmadienio vakarą kviečiami praleisti drauge prie laužų, prisiminti sausio 13-osios akimirkas, pabūti drauge.

Akcijos simbolį – neužmirštuolės žiedą – kauniečiai gali rasti visuose Sausio 13-ajai skirtuose renginiuose. Ženkliuką taip pat galima parsisiųsti iš tinklapio www.neuzmirsk.lt ir atsispausdinti.

„Kviesdami įsisegti akcijos simbolį taip pat primename, kad turime įsipareigojimų savo laisvei ir kviečiame visus paaukoti bent simbolinę sumą krašto gynybos reikmėms“, – sakė A. Gedvilienė. Paaukoti krašto apsaugai galima tinklapyje www.aukok.lt


Laisvės gynėjų dienos renginių Kaune programa:

Sausio 12 d.

16.30 val. Varpų muzikos koncertas „Patriotinė lietuviška muzika“ Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Varpais skambins Julius Vilnonis.

17 val. Pilietiškumo akcija prie laužų „Sveika būk, Laisve!“ Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Dalyvaus folkloro ansamblis „Kupolė“, vyrų ansamblis „Karužė“.

Sausio 13 d.

8 val. Pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“ miesto ugdymo įstaigose.

10 val. Šv. Mišios už žuvusius Laisvės gynėjus Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje.

10.40 val. Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų meno kolektyvų koncertas „Vardan Lietuvos“ Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Dalyvaus mergaičių choras „Lyra“, vaikinų ansamblis, šiuolaikinių šokių studija „Vėtra“, renginių organizatorių studija.

12 val. Gėlių padėjimas prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

12.10 val. Vykimas į Petrašiūnų ir Romainių kapines pagerbti žuvusių Laisvės gynėjų Tito Masiulio ir Juozo Vaidoto atminimą. Autobusai lauks K. Donelaičio gatvėje, prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus.

12.30 val. Laisvės gynėjo Tito Masiulio pagerbimas Petrašiūnų kapinėse. Dalyvaus Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklos bendruomenė.

13 val. Žuvusiųjų pagerbimas prie atminimo lentos KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto fojė (Studentų g. 50).

15 val. Atminimo renginys Kauno IX forto muziejuje (Žemaičių pl. 73).



NAUJAUSI KOMENTARAI

nigga

nigga portretas
koks bjaurus diedas nuotraukoj

jankis

jankis portretas
landzbergis yra didžiausias vagis ir KGBistas

JO

JO portretas
Vėl kacapų kolona pajudėjo. Pabučiuokit savo Putinui į užpakalį, taip pat ir ponui Gorbačiovui, nes negalite pamiršti, kad Lietuva išsprūdo iš Sovietiko glėbio.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių