Pereiti į pagrindinį turinį

NT Kaune: butams taikomos nemažos nuolaidos

2009-05-08 12:41
NT Kaune: butams taikomos nemažos nuolaidos
NT Kaune: butams taikomos nemažos nuolaidos / Tomo Raginos nuotr.

Atsižvelgiant į skelbimuose pateikiamas siūlomas butų kainas, matyti, jog rinka nestovi vietoje ir pardavėjai į įkainius yra linkę žiūrėti lanksčiai.

Didžiausio nekilnojamojo turto portalo aruodas.lt skelbimų analizė rodo, kad Kauno mieste naujos statybos butai parduodami vidutiniškai už 3900 Lt/kv.m, o senos statybos - už 3800 Lt/kv. m.

Užfiksuota, kad vidutinė skelbimuose pateikiama nuolaida šiame mieste siekia apytiksliai 11 proc. Tai yra vienu procentu daugiau nei kovo mėnesį. Tačiau yra skelbimų, kuriuose pardavėjai kainą mažina apie 20 ar 30 procentų.

Trijų kambarių butas Fredoje su daline apdaila ir išvedžiotomis komunikacijomis parduodamas už 2,5 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Už 76 kvadratinių metrų ploto butą pardavėjai prašo 280 tūkst. litų.

 

 

 

 

Trijų kambarių, 70 kvadratinių metrų ploto neįrengtas butas Jonučių miestelyje parduodamas už 170 tūkst. litų. Už vieną kvadratinį metrą pardavėjai prašo apie 2,4 tūkst. litų. Rudenį ši kaina buvo gerokai didesnė - 3,6 tūkst. litų.

Senos statybos 2 kambarių, apie 50 kvadratinių metrų ploto butas Eiguliuose, Sukilėlių prospekte, šiuo metu kainuoja nuo 124 tūkst. iki 199 tūkst. litų.

Šilainiuose panašaus dydžio butų kainos svyruoja nuo 98 tūkst. iki 295 tūkst. litų. Kainai įtakos daro buto įrengimas, ar jis buvo remontuotas, ar ne, ar keisti langai.

Nekilnojamojo turto ekspertai pripažįsta, kad rinkoje esančio sąstingio sušilęs oras neišjudins. Pasak tarpininkų, NT aukso amžiumi pavasarį ir rudenį pavykdavo sudaryti daugiausia sandorių. Šiemet, ko gero, taip neįvyks. Būstų pasiūla didžiulė, o pirkėjų beveik nėra. Todėl tikėtina, kad kainos kris ir toliau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų