Pereiti į pagrindinį turinį

Kiek statybų bendrovei kainuos nukirstas interneto ryšys?

2013-11-07 17:00

Vakarykštis akibrokštas, kuomet nukirtus optinį kabelį keli tūkstančiai kauniečių liko be interneto ryšio, Kauno statybų bendrovei gali rimtai atsirūgti. Mobiliojo ryšio operatorius „Bitė“ žada įvertinti patirtus nuostolius ir kreiptis dėl žalos atlyginimo.

Vakarykštis akibrokštas, kuomet nukirtus optinį kabelį keli tūkstančiai kauniečių liko be interneto ryšio, Kauno statybų bendrovei gali rimtai atsirūgti. Mobiliojo ryšio operatorius „Bitė“ žada įvertinti patirtus nuostolius ir kreiptis dėl žalos atlyginimo.

Be ryšio – beveik pusę paros

Interneto ryšys Kaune kai kuriems vartotojams vakar nutrūko 10.30 val. Netrukus paaiškėjo, kad kaltininkas – bendrovė „Autokausta“.

Savanorių pr. ir K. Petrausko g. sankryžoje dirbę bendrovės darbininkai nukirto optinio tinklo kabelį, kurį sudaro 144 laidai. Vienu iš jų interneto ryšį tiekia mobiliojo ryšio operatorius „Bitė“.

„Suskaičiuoti, kiek konkrečiai vartotojų neturėjo interneto ryšio, negalime, nes tai mobilūs vartotojai, kuriems iš 3G pasirinkus 2G ryšį, didesnių sutrikimų nebuvo. Tačiau tikrai interneto neturėjo keli tūkstančiai vartotojų“, – teigė bendrovės „Bitė“ atstovė spaudai Laura Bielskė.

Bendrovė optinį kabelį nuomojasi iš bendrovės „Skaidula“. Anot šios įmonės komercijos direktoriaus Edmundo Čijausko, dėl šio incidento ryšio neturėjo ne tik „Bitė“, bet ir kiti interneto tiekėjai.

„Atskleisti įmonių pavadinimų neturime teisės, nes sutartys tai draudžia. Taip pat nežinome tikslaus nukentėjusiųjų skaičiaus“, – akcentavo E. Čijauskas.

„Bitės“ atstovė informavo, kad interneto ryšys vakar buvo atstatytas tik 22 val. Be ryšio kauniečiams teko verstis beveik pusę paros.

Skaičiuoja nuostolius

Anot L. Bielskės, nuo trečiadienio vakaro, kuomet darbininkai pašalino gedimus, jokių trukdžių nėra ir interneto ryšys veikia puikiai.

Portalas kaunodiena.lt pasiteiravo, ar „Bitė“ iš „Autokaustos“ reikalaus kompensacijos už patirtus nuostolius.

„Šiuo metu vertiname patirtus nuostolius ir mūsų teisininkai bendraus su bendrove, kuri mums padarė žalos, – sakė L. Bielskė. – Džiaugiamės, kad klientai labai supratingi, o mūsų patarimai buvo naudingi. Daugeliui telefonuose nustačius ne 3G, o 2G ryšį didesnių paslaugų sutrikimų nebuvo“.

„K. Petrausko g. yra klojami troleibusų kontaktinio tinklo pamatai, kurių gylis siekia net penkis metrus. Pradėjus darbus buvo pastebėta, kad maždaug dviejų metrų gylyje yra seniai tiestas optinis kabelis. Neliko kito pasirinkimo – tik patraukti kabelį į šoną", – vakar pasakojo „Autokaustos” atstovas Arūnas Bulovas, pripažinęs, kad apie kabelio nukirtimą niekas nebuvo perspėtas.

Prisiminė senus darbo metodus

Statybininkams nupjovus optinį kabelį be interneto liko ir Kauno policija. Pareigūnams teko grįžti prie senų darbo metodų.

„Policija dirbo sklandžiai, savo pareigas atlikome, kaip pridera. Sunkumų gal buvo, bet darbui tai nepakenkė“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Jo teigimu, sunkiausia buvo budėtojams, nes neveikė vieninga pajėgų valdymo sistema. Jos dėka budintis pareigūnas kompiuterio ekrane gali matyti, kurioje vietoje yra konkretus policijos ekipažas. Ši sistema net nurodo, kokiu greičiu juda policijos automobilis.

„Sistema neveikė, todėl organizuoti pareigūnų darbą padėjo pareigūnų nešiojamos bei automobiliuose sumontuotos radijo stotelės, nešiojami kompiuteriai. Budėtojas teiraudavosi, kuris ekipažas arčiausiai įvykio vietos ir nusiųsdavo į nelaimės vietą“, – aiškino K. Kasciukevičius.


Komentaras

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis

Dėl įvykusio gedimo visa atsakomybė krenta darbų rangovui, ne savivaldybei, nesvarbu, kad tai Kauno miesto savivaldybės infrastruktūros projektas. Rangovo pareiga buvo išsikviesti komunikacijų šeimininkus prieš vykdant kasinėjimo darbus, o jeigu tai nebuvo padaryta, jie turės atsakyti už pasekmes. Jeigu yra tokie reikalavimai, privalu jų laikytis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų