Nužudymo prie „Metelicos“ baigtis - 11 metų nelaisvės

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį kraupios egzekucijos prie naktinio klubo „Metelica“ kaltininkams.

Ta naktis buvo paženklinta Vytenio Girnio nužudymu.

Vos 20 perkopę Mantvydas Ananka ir Andrius Pivrikas nuteisti už 2009 metų spalio paskutinės nakties įvykius.

Teismas paskelbė, kad M.Ananka pripažintas kaltu dėl Vytenio Girnio nužudymo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai teismas jam skyrė 11 metų nelaisvės.

Tą pačią naktį susidorojime prie „Metelicos“ dalyvavęs Andrius Pivrikas nuteistas tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Teismas A.Pivriką dėl nužudymo išteisino. Laisvė jam apribota 1 metams ir 7 mėnesiams.

V.Girnys buvo nužudytas prie klubo „Metelica“. 29 metų vyras mirtinai sužalotas praėjusių metų spalio 31-ąją, apie 2 val. 30 min. Liudininkai matė, kaip klube vakarojusį kaunietį pasikalbėti į lauką išsivedė vaikinas. Lauke V.Girnio lūkuriavo keturių jaunuolių grupė. Čia jam surengta kraupi egzekucija, žmogus buvo spardomas kojomis ir badomas peiliu.

Pasak prokuroro, V.Girniui smogta kumščiu į veidą, šiam pargriuvus, egzekutoriai į galvą bei kitas kūno vietas spyrė mažiausiai 24 kartus. Dūrių peiliu skaičius buvo ne mažiau įspūdingas . Nesipriešinusiam žmogui peiliu smogta net 15 kartų.

Tą vakarą „Metelicoje“ laiką leido M.Riomerio universiteto studentai. Jie paliudijo, kad V.Girnį iš klubo išsivedė ir pirmas į veidą smogė teisiamųjų suole atsidūręs A.Pivrikas. Anot liudininkų, pagrindiniu egzekutoriumi buvo M.Ananka, jis pasilenkęs prie bejėgės aukos švaistėsi peiliu.

Nuo žiauraus reginio atsitokėję klubo lankytojai ėmė rėkti ir kvieti policiją. Tai supratusi gauja paspruko. M.Ananka ir A.Pivrikas sulaikyti buvo tik po dviejų savaičių.

Abu kaltinamieji pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi. Teismas pripažino, kad 2 grupės invalido M.Anankai tai buvo lengvinanti aplinkybė, tačiau užpuolimą grupėje teismas pripažino sunkinančia aplinkybe.

Teismas pabrėžė, kad A.Pivrikas dėl V.Girniaus nužudymo išteisintas, nes neįrodyta, kad jis badė auką peiliu.

Nužudytojo tėvui priteista 11 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti, 200 tūkst. litų neturtinei. Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas. 


Šiame straipsnyje: metelica

NAUJAUSI KOMENTARAI

vardenis

vardenis portretas
mazokai gavo...

Algis

Algis portretas
TIK 11 metu?????? uz tycini, ziauru nuzudyma TIK 11 metu?????

KAUNAS

KAUNAS portretas
TAI KAD JIS OZYS-GAIDYS!
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių