2015-ieji: kokie metai buvo kauniečiams?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Laisvės alėjoje paskutinėmis šių metų dienomis kalbinti kauniečiai pastebėjo, kad Kaunas per 2015-uosius labai pasikeitė. Įsimintiniausi miesto įvykiai įvairaus amžiaus žmonėms buvo mero perrinkimas, sutvarkyti keliai ir įspūdinga Kalėdų eglė.

Jurgita Ignatavičienė, vaisių pardavėja

Įsimintiniausias šiemet, aišku, kad Kalėdų Senelis. Kiekvienais metais, kuo aš senyn, tuo jis dosnesnis. Eurai? Oi, apie juos nesinori net kalbėti – tai baisu ir žiauru. O naujas meras – su juo asmeninių reikalų neturiu, bet tikiuosi, kad ir kitais metais bus viskas gerai, nemaišysime vienas kitam ir draugausime.

Greta Aukštuolytė, studentė

Metai tikrai nebuvo ypatingi, galbūt tik prie euro reikėjo šiek tiek priprasti. Na, šiaip baigiau mokyklą, o tai jau man didelis įvykis. Lauksime 2016 m., gal kažkas įsimintinesnio bus kitąmet.

Sofija Kilpytė

Šiemet man buvo įsimintiniausios Kalėdos, nes per kelias šventines dienas susitikome su giminaičiais iš įvairių Lietuvos vietų. Dažniausiai per Kalėdas pasiliekame namie, tačiau šįmet aplankėme daug artimųjų.

Ema Markevičiūtė

Jeigu kalbėtume apie Kauno įvykius, man įsimintiniausia šiemet buvo Kauno eglė. Pati jos įžiebimo ceremonija taip pat buvo įspūdinga. Tikrai gražiau nei pernai. Ko tikiuosi kitąmet? Pirmiausia – sulaukti Naujųjų metų. O su tikslais, žinote, kaip būna, – išsikeli ir jie pradingsta. Jeigu jau per Naujuosius kažką sau prisižadėjai – tikrai neišpildysi.

Algis Milčius

Senjoras

Kas čia atsitiko. Senelis poilsiauja, su anūkais žaidžia, ir tiek. Svarbiausia, kad "Kauno diena" išeina kiekvieną dieną ir man laikraštis atnešamas labai anksti iš ryto. Juolab kad šiemet gavome visokių prizų. Labai tuo džiaugiuosi. Šaunuoliai. Sėkmės jums, laikykitės.

Matas Grigaliūnas, studentas

Geras klausimas. Jau viską pamiršome, kas šįmet įvyko. Radau darbą, nusipirkau mašiną. Džiaugiuosi, man gerai gyventi. Taip pat labai patinka, kad gatves Kaune sutvarkė. Kai turiu mašiną ir dažnai būnu Vilniuje, pastebiu, kad čia tokių spūsčių kaip sostinėje nėra. Ko norėčiau kitais metais? Neapsileisti ir tobulėti. Liūdna, kai sėdi ir leidi laiką veltui, kai galėtum daugiau bendrauti, domėtis pasauliu, daugiau sportuoti.

Aidas Liaudanskas, studentas

Kas čia Kaune įvyko? Naujas meras, Panemunės tiltą atidarė. Asmeniškai man gyvenimas pagerėjo. Gal čia su tuo susiję, kad pradėjome studijas. Apskritai, gyvenimas tikrai pagerėjo, man labai dabar patinka. Va, kad ir Kaunas atsigavęs – nors ir šalta, mieste daug žmonių vaikšto, bendrauja. Vasarą gal čia mažiau žmonių būna, bet žiemą Kaunas atgyja, todėl čia smagu sutikti šventes.

Snieguolė Žukauskienė, buhalterė

Man patinka, kad buvo išrinktas naujas meras. Manau, kad tai neblogas metų įvykis, nes rezultatai jau matyti: ir sutvarkytos gatvės, ir atidarytas Panemunės tiltas. Be to, jo požiūris į žmogų yra kitoks, priimtinesnis, žmogiškas atrodo. Aš pati gyvenu rajone, mūsų meras kitas, bet Kauno miesto meras man patinka. Apskritai metai visai neblogi buvo. Pradžioje buvo sunkiau, kol prie euro pripratau, nes dirbu buhaltere. O dabar jau viskas gerai.

Gediminas

Nepatiko, kad buvo apmokestintas automobilių statymas miesto centre. Patys dirbame centre, todėl anksčiau čia statydavome. Tačiau įvyko ir gerų pasikeitimų – buvo atidarytas Panemunės tiltas, pradėta rekonstruoti Kauno autobusų stotis. Kaip visada, patiko Kauno eglė. Nesvarbu, kad užėmė tik antrą vietą – tikrai buvo verta pirmosios.

Šarūnas

Svarbiausia, kad buvo sutvarkytos gatvės. Patys prie kelių dirbame, tad gatvės mums labai aktualu. Eismo pokyčių nelabai logiškų buvo. Kol kas nelabai patinka Laisvės alėjos rekonstruojama atkarpa, nes kiekvieną dieną su dviračiu tenka per akmenis dardėti. Teks pakentėti. Šiaip, palyginti, Kaunas per metus labai pasikeitė. Tikiuosi, kad į gerąją. Aišku, svarbu, kad kažkas keistųsi, nei viskas stovėtų vietoje. Linkiu Kaunui ir kitąmet nesustoti keistis.

Vida, senjorė

Puikus metų įvykis – naujas meras, mes už jį balsavome ir, manau, kad dabar daugėja jo gerbėjų. Šiais metais daug gerų darbų buvo padaryta – mums buvo ypač aktualus Panemunės tiltas, net projekto neturėjusi Tilto gatvė buvo labai gerai ir greitai sutvarkyta. Apskritai, žiūrėkite, kaip visi kelininkai dirbo, visas gatves palygino, kas visiems aktualu buvo. Taip pat labai džiugu, kad valdininkų sumažinta, nes kam anksčiau yra tekę tvarkyti reikalaus savivaldybėje, tai po dešimt kartų reikėdavo eiti, nes valdininkai tik kavutę gerdavo. O mano gyvenime didžiausias pasikeitimas šiais metais – kad buvau atleista iš darbo, nes tapau pensininke. Aišku, taip turi būti – viskam savas laikas. Apskritai metai palyginti neblogi buvo. Duok Dieve, kad kiti panašūs būtų arba dar geresni – visi to ir tikimės.

Algirdas Kazlauskas, senjoras

Viskas po truputį teka, ir viskas – į pakalnę. Metai nebuvo blogi, normalūs. Patys mes rajone gyvename, bet žmona apžiūrėjo Kauno eglę, sakė graži. Gal šiemet mažiau patiko, bet vis tiek graži.

Dainius Šipelis

Gyvename Kauno rajone, bet čia dažnai būname. Labiausiai šįmet patiko, kad kelius sutvarkė. Pastebime, nes daug važinėjame. Apskritai šie metai geri buvo, ypač jų pabaiga. Turėjome tokių planų, kuriuos, galima sakyti, jau įgyvendinome. Naujuosius sutiksime su daug pažadų ir dideliais tikslais – su būsima žmona kuriame bendrą gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Taip, tikrai padirbėjo naujoji valdžia.... atleido nemažai jaumų, galėjusių dirbti miestui žmonių...

Kaip pagal trafaretą

Kaip pagal trafaretą portretas
Komentuoja kaip pagal trafaretą:,,sutvarkytos gatvės",,Laisvės alėja sutvarkyta"...Ėjau į LAlėjoje bažnyčią įgulos..aplink nuardytas grindinys, žvyras neišlygintas, balos...ir paliko iki vasaros....Eigulių seniūnijoje net duobės gatvėse neužtaisytos. Yra žinom gatvės- trasoje Vičiūnai(Kauno ponų gyv)- UAB Vičiūnai...ten daugumoje naujas asfaltas...kiemai net asfaltuoti prie vieno daugiabučio ...paklausiau kas gyvena...na na, moka nauji valdantieji pasitvarkyti?

hmm

hmm portretas
Laisvės alėja dar niekad nebuvo tokia apšnekršta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių