P. Kalpoko gatvės viaduko rekonstrukcija baigta – jau leidžiamas eismas

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad pilnai atnaujintas P.Kalpoko gatvės viadukas – nuo šiandien juo jau leidžiamas eismas.

„Nors vasara Kaune dosni ne tik tropiniais karščiais, bet ir gatvių tvarkymo darbais, tie darbai visuomet veda prie gerų naujienų. Viena tokių puikių naujienų Žaliakalnyje! Kalpoko gatvės viadukas dar kvepia dažais, tačiau pagrindiniai darbai jau baigti ir eismas juo leidžiamas“, – skelbiama Kauno miesto savivaldybės feisbuko paskyroje.

Nurodoma, kad kapitaliai tvarkant susidėvėjusią konstrukciją atlikti polių, atramų ir hidroizoliacijos įrengimo darbai, taip pat sumontuotos naujos viaduko arkos, turėklai ir laiptai. Praėjusią savaitę kelininkai pradėjo lieti asfalto dangą. Atnaujintas viadukas galės ilgai tarnauti miesto poreikiams, neliko jokių įtrūkimų ar kitų defektų, dabar pasitinka ir gražesnis estetinis vaizdas. Šviežiais dažais dar kvepia raudonai nudažyti turėklai, uždėtos naujos apdailos plokštės.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Po viaduku einančios gatvės atnaujinimo darbai taip pat vyksta pagal planą: keičiamos požeminės komunikacijos, formuojami nauji šaligatviai. Čia eismą planuojame paleisti iki vasaros pabaigos“, – apie tai, kada šis eismo mazgas bus atlaisvintas ne tik ant viaduko, bet ir po juo, nurodė Kauno savivaldybė.

Darbai visuomet veda prie gerų naujienų.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad P.Kalpoko gatvės viadukas buvo pradėtas tvarkyti beveik prieš metus. Po rekonstrukcijos važiuojamoji viaduko dalis šiek tiek prasiplėtė, įrengtos dvi 3 m pločio eismo juostos. Viaduko šonuose pėstiesiems dabar nusidriekia po beveik 2 m pločio siekiantys šalitilčiai, tad visiems eismo dalyviams bus patogiau naudotis atnaujintu viaduku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justė

Justė portretas
Realiai šaligatviai 3 plytelių pločio. Nemanau, kad patogūs ir jaukūs.

Justė

Justė portretas
Kam juostos po 3 metrus? Ir matyti nuotraukoje, kaip moteriškė su vaiku laukia prisispaudę prie atitvaro, kol pravažiuos dviratininkas. Kam tai patogu?

Tipo kawniečiui

Tipo kawniečiui portretas
Patiko konservų nieko neveikimo politika?Kaunas šūduose su neveikiančiu apšvietimu ir duobetom gatvėm tavo,vatnyke,svajonė?Varyk į Karaliaučių ten visa tai rasi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių