Paaiškėjo „Kauno startuolių“ laureatai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės skirta 100 tūkst. eurų parama jaunam ir inovatyviam verslui netrukus pasieks geriausių idėjų autorius. Antradienį ekspertų komisija išrinko penkias geriausias idėjas, prie kurių įgyvendinimo ir plėtojimo prisidės Kauno miestas.

„Šiųmetė programos „Kauno startuoliai“ naujovė – kompetentinga ir skaidri komisija, kurioje anksčiau dalyvaudavusius politikus užėmė tikri savo sričių autoritetai. Manau, jiems nebuvo lengva iš gautų paraiškų atrinkti pačias geriausias, nes kiekviena idėja atrodė verta dėmesio, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys. – Tegul sklinda garsas, kad Kaunas – jaunų, drąsių, inovatyvių ir kūrybiškų žmonių miestas!“

Iš verslininkų, bankininkų, rizikos kapitalo investuotojų  bei kitų sričių specialistų sudaryta komisija, įvertinusi beveik septyniasdešimt gautų paraiškų, atrinko keturiolika, vertų finalinio etapo. Antradienį jų autoriai savo idėjas pristatė „Žalgirio“ arenos amfiteatre surengtame renginyje.

„Tai yra ne tik įdomi, bet ir labai naudinga Kauno miesto savivaldybės iniciatyva remti jauną ir novatorišką verslą, o surinkta visiškai nepriklausoma komisija užtikrino, kad būtų atrinktos pačios geriausios idėjos“, – renginio atidaryme kalbėjo „Kauno startuolių“ vertinimo komisijos pirmininkas, verslininkas ir rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Ekspertai projektus vertino pagal tiksliai nustatytus kriterijus: išskirtinumą, konkurencingumą, novatoriškumą, naudą Kauno miestui ir potencialą šiandieninėje rinkoje. Iš 14 į antrąjį etapą patekusių idėjų komisija išrinko penkias, kurioms bus skirta miesto parama. Trims iš penkių laimėjusių idėjų pasitarnaus verslui, o dvi skirtos visuomenei, ypač – jaunimui.

Programavimo paslapčių vaikus iš visos Lietuvos mokanti bendrovė „Solidus mokslas“ sulaukė palaikymo savo idėjai įdiegti specialią edukacinę platformą penkiose Kauno progimnazijose. Tai galimybė tūkstančiams būsimų programuotojų Kaune semtis žinių iš tikrų profesionalų būnant dar mokyklos suole. Kitas finansavimą pelnęs startuolis – „Learnhub“ platforma, skirta vienoje vietoje pateikti išsamią informaciją apie Kaune veikiančius būrelius, rengiamus mokomuosius kursus bei kitas laisvalaikio veiklas, skirtas ne vien vaikams, bet ir suaugusiems.

Tuo metu verslui skirtos idėjos turi potencialo sėkmingai klestėti ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu. Viena laureatų komanda jau sukūrė sistemą „Purfect“, skirtą nedidelių įmonių ar jų padalinių žmogiškiesiems ištekliams planuoti bei valdyti.

Programoje „Kauno startuoliai“ sėkmė taip pat aplankė programuotojų komandą, kuriančią analitikos technologiją elektroniniam verslui. Šis įrankis, anot idėjos autorių, internetinių parduotuvių valdytojams padės tiksliau analizuoti savo vartotojų elgseną bei įpročius. Pasisekimas prognozuojamas ir bendrovei „Aciety“, kuriančiai to paties pavadinimo informacinių technologijų įmonių bei programuotojų paieškos sistemą, kuri klientams pateiktų palankiausius sprendimus.

Antrus metus rengiama jaunimo verslo skatinimo programa „Kauno startuoliai“ šiemet net trigubai padidino finansavimą – iki 100 tūkst. eurų. Kauno miesto savivaldybė planuoja paramą inovatyvaus verslo iniciatyvoms teikti ir kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių