Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo, kur pakaunėje bus elektromobilių įkrovimo stotelės

2023-02-27 17:00
DMN inf.

Siekdama paskatinti viešųjų elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrą pakaunėje, taip pat užtikrinti Lietuvos Respublikos alternatyviųjų degalų įstatyme numatytų įpareigojimų savivaldybėms vykdymą, Kauno rajono savivaldybės taryba vasario 23 d. patvirtino elektromobilių įkrovimo stotelių preliminarių vietų vietinės reikšmės keliuose ir viešosiose erdvėse sąrašą.

Daugėja: Kauno rajone kasmet buvo įrengiama po kelias naujas elektromobilių įkrovimo stoteles.
Daugėja: Kauno rajone kasmet buvo įrengiama po kelias naujas elektromobilių įkrovimo stoteles. / E. Mališausko nuotr.

Taip pat yra parengtos pagrindinės nuostatos ir artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas operatoriams parinkti, kurie bus atsakingi už elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimą ir aptarnavimą.

Paruošti tokį sąrašą savivaldybes įpareigojo Susisiekimo ministerija. Pagal poreikius, bet ne rečiau kaip kas trejus metus, šiuos planus būtina peržiūrėti ir atnaujinti.

Viešųjų ir pusiau viešųjų elektromobilių įkrovimo prieigų vietinės reikšmės keliuose Kauno rajono savivaldybėje planas buvo parengtas pagal ESO pateiktus duomenis apie esamas prisijungimo prie tinklų galimybes, suderintas su ESO ir Susisiekimo ministerija.

Operatoriai įsipareigotų savo lėšomis, taip pat galbūt pasinaudodami ES investicijų lėšomis įrengti viešąsias elektromobilių įkrovimo stoteles savivaldybės plane numatytose preliminariose vietose ir turėtų užtikrinti paslaugų stotelėse teikimą ne mažiau kaip penkerius metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų