Pagalbos siuntos iš Kauno toliau plauks į kovojančią su agresoriumi Ukrainą

Savaitgalį prie „Megos“ prekybos ir laisvalaikio centro organizuojama pagalbos Ukrainai akcija – toliau bus renkama humanitarinė parama ir lėšos Charkivo miestui.

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovės Rasos Markauskaitės, nuo pat karo pradžios trims Kauno miestams partneriams Ukrainoje paramą telkusi Kauno savivaldybė tolesnę pagalbą koncentruos iš jų labiausiai apgultam ir nukentėjusiam Charkivui. Tad kauniečiai kviečiami prisidėti prie humanitarinės siuntos būtiniausiais daiktais ir pinigine auka. Nes priešakinėse linijose atsidūrę, žiaurias Rusijos atakas išgyvenantys charkiviečiai bei kariai stokoja maisto, higienos ir švaros priemonių, ligoninėms trūksta medikamentų.

„Šimtams sužeistųjų ligoninėse, slėptuvėse nuo bombardavimo besiglaudžiantiems civiliams reikia gydymo ir pragyvenimo priemonių. Prašome humanitarinės pagalbos Charkivui, kad galėtume stabilizuoti padėtį ir išgyventi. Iš anksto dėkoju už jūsų palaikymą šiuo sunkiu metu, kuomet visi mes kovojame už savo laisvę ir gyvybes“, – rašė Charkivo meras Ihor O. Terekhov Kauno miesto vadovams adresuotame laiške.

„Nuolat palaikome ryšį su giminingų Ukrainos miestų savivaldomis. Lucke ir Lvivo srityje kol kas sąlyginai ramu, tačiau mūsų skubi pagalba itin reikalinga charkiviečiams. Jei jie turi stiprybės nenuleisti rankų, mes privalome žengti drauge, užtikrindami nenutrūkstamą būtiniausių priemonių tiekimą. Tikimės, kad galėsime išsiųsti bent po vieną vilkiką per savaitę“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų ir operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Balandžio 23–24 dienomis nuo 10 iki 20 val. greta prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ rengiama paramos akcija. Automobilių stovėjimo aikštelėje, ties „Rimi“ įėjimu, geradarių lauks autobusai ir savanoriai. Visa pagalba renkama pagal pateiktą sąrašą. Čia iš kauniečių bus priimamos sauskelnės vaikams ir suaugusiems, intymios higienos priemonės, asmeninės švaros bei tualetiniai reikmenys, taip pat valikliai, plovikliai, skalbikliai.

Parama maistu ir vaistais prie „Megos“ nebus renkama, tačiau galintys prisidėti kauniečiai kviečiami pervesti piniginę paramą į specialiąją sąskaitą: LT594010042500388593 (Luminor Bank AS Lietuvos skyrius). Gavėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija; mokėjimo paskirtis: PARAMA UKRAINAI. Įmonės gali prisidėti didesniais kiekiais ilgai negendančio maisto, o farmacijos kompanijos – prie paramos vaistais ir medikamentais. Verslo atstovai kviečiami susisiekti el. paštu ukraina@kaunas.lt

R. Markauskaitės teigimu, Savivaldybė savo ruožtu vykdo centralizuotus stambesnius pirkimus: vilkikai bus užpildyti tvarsliava, vaistais ir kitais medikamentais, konservais bei kitokiais ilgo galiojimo produktais, taip pat – gyvūnų maisto atsargomis. Siekiant veikti kuo operatyviau, šios prekės bus įsigyjamos iš karto dideliais kiekiais – paletėmis.

Humanitarinė siunta artimiausiu metu bus pristatyta į paramos paskirstymo punktus Ukrainoje. Iš ten saugiais logistiniais kanalais visa perduota siunta pasieks Charkivo žmones.

Nuo pat pirmųjų Rusijos karinės invazijos dienų Kauno miestas į Ukrainą pristatė porą greitosios pagalbos automobilių, 10 autobusų ir vilkiką. Visos transporto priemonės buvo užpildytos humanitarinėmis siuntomis, kurios paskirstytos trims Kauno miesto partneriams – Luckui, Lvivo sričiai bei Charkivui. Balandį planuojama išsiųsti daugiau transporto priemonių ir paramos.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMegaRasa Markauskaitėcharkivaspagalbos Ukrainai akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių