Pagaliau atnaujintas Taikos prospektas: pasitinka lygi kelio danga, nauji dviračių takai

  • Teksto dydis:

Vienos judriausių Kauno arterijų – Taikos prospekto – rekonstrukcija prasidėjo daugiau nei prieš metus. Dabar miestas skelbia, kad darbai – finišo tiesiojoje, tad kauniečiai gali džiaugtis ne tik atnaujinta važiuojamąja kelio dalimi, bet taip pat nemažas dėmesys skirtas pėstiesiems bei dviratininkams.

„Taikos prospekto rekonstrukcija pagaliau pasiekė finišo tiesiąją. Iš pagrindų atnaujintoje vienoje ilgiausių Kauno gatvių nuo šiol bus patogiau visiems – vairuotojams, pėstiesiems, dviratininkams“, – skelbiama Kauno savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Rekonstrukcijos metu ne vieną dešimtmetį netvarkytus šaligatvius pakeitė nauji takai, kuriuose saugiai jausis einantys ar riedantys nuo pat Palemono iki Savanorių prospekto. Taip pat patogiau bus ir žmonėms, turintiems negalią, mat šaligatviuose integruota neregių vedimo sistema, o dviračių takuose – specialios poilsio salelės.

Iš pagrindų atnaujintoje vienoje ilgiausių Kauno gatvių nuo šiol bus patogiau visiems – vairuotojams, pėstiesiems, dviratininkams.

„Vairuotojai taip pat turės daugiau erdvės savo keturratėms priemonėms, nes šalia susikirtimo su J.Basanavičiaus alėja įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė“, – naujoves Taikos prospekte nurodė savivaldybės atstovai.

Jie pridūrė, jog rekonstrukcijos metu atnaujinta ir važiuojamoji kelio dalis, todėl nelygų asfaltą pakeitė lygi danga. Taip pat sutvarkytos ir požeminės komunikacijos.

„Dėmesio sulaukė ir viešasis transportas, nes suformuota atskira A juosta, tad kelionės autobusais ir troleibusais bus greitesnės, o keleiviai transporto lauks šiuolaikiškose stoginėse“, – toliau Taikos prospekte atliktus darbus vardijo Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Be to, nurodoma, kad netrukus pasikeis ir Taikos prospektą supanti augmenija. „Šį rudenį bus pasodinta 130 medžių ir krūmų, tokių kaip: beržai, uosiai, klevai, sedulos, pušys, ežiuolės kartu su daugiametėmis gėlėmis. Tad kitąmet čia bus dar gražiau“, – nurodoma miesto socialinio tinklo puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomazas

Tomazas portretas
Kažin kada balą ties telekomu sukant į birželio 23g sutvarkys ar čia ne brokas? Pievose šulinių dangčiai arba giliai arba aukštai, akmenų pievose pilna, duš ne vienas stiklas, luš żoliapjovės. Juodžemis ant bordiūru viršaus, dangčių. Negi taip sunku grażiai ir gerai padaryti.

goblinas

goblinas portretas
aišku gerai kad sutvarkė,tik įdomu kada perkas,pavyzdys kovo11 sios gatvė

Saulius

Saulius  portretas
Belieka išrinkti kitą merą irrrr viską sugriauti. Konservatorių?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių