Pakaunėje dar triūsia kelių statybininkai: vykdoma beveik 90 projektų

Šiemet pakaunėje vykdoma beveik 90 susisiekimo infrastruktūros gerinimo projektų: rekonstruojamos arba remontuojamos vietinės reikšmės gatvės ir keliai visose 25 seniūnijose, tvarkomi daugiabučių namų kiemai. Prie trečdalio projektų jau sudėti pliusai – suplanuoti darbai šiuo metu užbaigti.

Objektų sąraše trūkstamus pliusus Kauno rajono savivaldybė sudėlios gruodžio pradžioje, kai kelių statybininkai užbaigs sezoną. Šiemet pakaunėje triūsia nemenkos pajėgos – 11 įmonių: „Kauno keliai“, „Kelių priežiūra“, „Hidrokesta“, „KTD Group“, „Rodsta“, „NK Statyba“, „Šalmesta“, TIS, „Daugesta“, „Radė“, „Vigatas“.

Iškalbingi ir skaičiai: šiemet pakaunėje bus atnaujinta apie 38 km asfalto dangos, įrengta arba atnaujinta 11 km dviračių ir pėsčiųjų takų.

Garliava, Karmėlava, Kačerginė, Kulautuva, Zapyškis, Neveronys – tai seniūnijos, kuriose šiemet darbų bus atlikta daugiausia. Būtent šiose seniūnijose, pasak Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojo Antano Nesteckio, vykdyti svarbiausi. didžiausios apimties ir daugiausia lėšų reikalaujantys projektai.

Finišas: Kulautuvos miestelyje jau baigta Akacijų alėjos ir V.Augustausko gatvės rekonstrukcija. / E. Mališausko nuotr.

Dėmesys Kulautuvai ir Kačerginei

„Kaip ir pernai, šiemet didžiausias dėmesys buvo skirtas kurortinės teritorijos statusą turinčioms vietovėms. Galime pasidžiaugti, kad Kulautuvos miestelyje jau baigta Akacijų alėjos ir V.Augustausko gatvės rekonstrukcija: atnaujinta gatvės danga, įrengtas apšvietimas, apie 2 km pėsčiųjų ir dviračių takų“, – darbus vardijo vicemeras.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas kurortinės teritorijos statusą turinčioms vietovėms.

Akacijų alėja – viena iš pagrindinių gatvių kurortiniame Kulautuvos miestelyje. Abipus jos rikiuojasi nemažai svarbių objektų: mokykla, darželis, sveikatos priežiūros įstaiga, Kulautuvos parkelis, šia gatve važiuoja viešasis transportas. Dabar ji saugesnė ir patogesnė vietos gyventojams, sukuria patrauklesnį miestelio įvaizdį jo svečiams.

Prie atnaujinto ir modernaus Kačerginės daugiafunkcio centro-mokyklos pavargusi J.Janonio gatvė išties būtų nederėjusi, tad Kauno rajono savivaldybė pasirūpino, kad darbai vyktų lygiagrečiai. Ši gatvė – savotiška miestelio vizitinė kortelė. Ji jau draugiškesnė tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems: atnaujinta asfalto danga, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas.

Į mokyklas ir darželius – saugiau

„Jau atliktas ir Šviesos gatvės (Zapyškio seniūnija) kapitalinis remontas – išasfaltuota važiuojamoji dalis, įrengtos eismo priemonės, lietaus tinklai, pėsčiųjų takas į mokyklą. Šių darbų pabaiga beveik sutapo su naujo įspūdingo objekto – Antano Sutkaus galerijos – atidarymu. Tad gatvė bus saugesnė svečiams, į mokyklą skubantiems mokiniams, suaugusiesiems, einantiems į paštą ar seniūniją“, – teigė Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė.

Pasak vedėjos, kapitalinio remonto prašėsi ir Bijūnų gatvė Neveronyse. Tai viena pagrindinių seniūnijos arterijų, ji generuoja intensyvius eismo srautus, mat, be kita ko, veda į vaikų darželį, šiemet stipriai pakeitusį išvaizdą. Be įprastų rekonstrukcijos darbų, pabrėžė A.Nesteckis, šioje gatvėje šalia daugiabučių bus įrengta saugi automobilių aikštelė.

Jaunieji karmėlaviečiai jau gali saugiau patekti į gimnaziją. Miestelyje atliktas B.Buračo tako kapitalinis remontas: rekonstruota gatvės danga, apšvietimas, jau įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Prie svarbiausių projektų Kauno rajono mero pavaduotojas priskyrė ir Neries gatvės Domeikavoje atnaujinimą. Tai viena tankiausiai apgyvendintų gatvių Domeikavos seniūnijoje, šalia yra vaikų darželis, garažų kompleksas, transporto eismas – intensyvus. „Darbai Neries gatvėje jau prasidėjo, o jų bus išties nemažai. Numatyta gatvės dangos rekonstrukcija, apšvietimo, lietaus tinklų, šaligatvių įrengimas. Projektą užbaigsime 2023 m.“, – sakė A.Nesteckis.

Rezultatas: bendradarbiaujant su LAKD neseniai buvo įrengtas modernaus dizaino autobusų laukimo paviljonas Kačerginėje. / E. Mališausko nuotr.

Svarus papildymas

Į didžiausių darbų pagal apimtį ir lėšų poreikį trejetą patenka ne tik kurortinės teritorijos statusą turinčių miestelių pagrindinės gatvės, bet ir Žalgirio gatvė Ringauduose.

Atnaujinti 2,1 km Akacijų alėjos ir V.Augustausko gatvės Kulautuvoje kainavo 2,4 mln. eurų, o 1,8 km J.Zikaro ir J.Janonio gatves Kačerginėje – 2,1 mln. eurų. 1,2 km Žalgirio gatvės Ringauduose rekonstrukcija atsieis 1,2 mln. eurų.

Pasak mero pavaduotojo, metų pradžioje tvirtinant biudžetą, keliams ir gatvėms tvarkyti skirta 3,7 mln. eurų ir 1 mln. eurų daugiabučių kiemams. Iš valstybės biudžeto, Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) gauta 4,7 mln. eurų. Birželį, tikslinant šių metų Kauno rajono savivaldybės biudžetą, susisiekimo infrastruktūrai gerinti skirta dar 1,2 mln. eurų.

„Tarybos sprendimas leido įvykdyti daugiau metų pradžioje suplanuotų darbų, kuriems finansuoti neužteko šiemet kovą skirtų lėšų iš KPPP. Projektų rangos vykdymą papildžius biudžeto lėšomis, atsirado galimybė tęsti pradėtus darbus: rekonstruoti B.Buračo taką Karmėlavoje, Mokyklos gatvę Teleičių kaime, kapitališkai remontuoti J.Šimkaus gatvę Garliavoje, Žaliąją gatvę Linksmakalnyje, Bijūnų gatvę Neveronyse, Šviesos gatvę Zapyškyje, o svarbiausia – užbaigti didžiausius projektus: J.Janonio ir J.Zikaro gatves Kačerginėje, Akacijų alėjos ir V.Augustausko gatvės rekonstrukciją, Garliavoje įrengti J.Šimkaus ir Vyčio Kryžiaus gatvių jungtį“, – teigė A.Nesteckis.

Gatvė bus saugesnė į mokyklą skubantiems mokiniams ir suaugusiesiems, einantiems į paštą ar seniūniją.

Be to, papildomai biudžete skirta suma leido įrengti daugiau naujų keleivių laukimo paviljonų: iš pradžių buvo nupirkta 10, o vėliau, pasipildžius biudžetui, – dar penkiolika.

Bendradarbiavimo vaisiai

A.Nesteckis pasidžiaugė, kad šiais metais buvo glaudžiai bendradarbiaujama su Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), įvyko net aštuoni nuotoliniai susitikimai. „Savivaldybė ir LAKD yra pasirašiusi devynias bendradarbiavimo sutartis dėl darbų atlikimo valstybinės reikšmės keliuose. Šiuo metu vyksta Bažnyčios gatvės Domeikavoje, Vytauto gatvės Zapyškyje projektavimo darbai, netrukus bus skelbiamas Šiltnamių gatvės Noreikiškių kaime projektavimo darbų pirkimas, neseniai buvo įrengtas modernaus dizaino autobuso laukimo paviljonas Kačerginėje“, – vardijo vicemeras.

Šiais metais Kauno rajono savivaldybės vadovus nudžiugino ir didelis Susisiekimo ministerijos dėmesys – pakaunėje lankėsi susisiekimo ministras Marius Skuodis. Vizito metu aptarta su LAKD pasirašytų bendradarbiavimo sutarčių eiga, Vandžiogalos plento Domeikavos seniūnijoje rekonstrukcijos klausimas, problemos dėl transporto spūsčių ties Akademija ir Ringaudais sprendimo galimybės, susisiekimo pagerinimas gyventojams ties Narėpų kaimu Karmėlavos seniūnijoje, diskutuota apie LEZ teritorijoje esančių kelių ir gatvių plėtros perspektyvas, jungties tarp A1 ir A6 kelių įrengimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Užtai Akacijų g Kauno mieste vėl rekonstruojama tik viena atšaka kitos dalies nereikia nes pinigai nusavinami.

As

As portretas
Kada tas komunistinis voratinklis išnyks kauno rajone??? Kada nustos veikti melo masina už mokesčių mokėtojų pinigus?gal pasigirkit kiek tam skiriate pinigų 100000 ? 200000?

Kulautuva

Kulautuva portretas
Dabar Kulautuva atrodo kaip tikra gražuolė. Ačiū merui.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių