Pakaunėje ligonius veš automobiliais, kokių Lietuvoje dar niekas neturi

Už įstaigos lėšas nupirktos dvi naujos, kokybiškos ir patogios transporto priemonės, tad Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties kolektyvas džiaugiasi įsigijęs automobilių, kokių dar niekas Lietuvoje neturi.

Šių specialios paskirties automobilių švyturėliai integruoti į stogą ir apsaugoti nuo medžių šakų, pro kurias dažnai tenka važiuoti soduose, siauruose miško keliukuose. Automobiliuose sumontuota moderni gaivinimo aparatūra. Salonas pagamintas vientiso liejimo formos, dėl to jį bus paprasčiau dezinfekuoti. Neštuvai – aukštos kokybės, patogūs, kitos Lietuvos GMP stotys kol kas tokių nėra įsigijusios.

„Mums, „Volkswagen“ atstovams, smagu matyti šiuos automobilius, kuriais skubama padėti žmonėms. Tai – vienas didžiausių įvertinimų“, – džiaugėsi „Autojuta“ komercinio transporto pardavimų vadovas Airidas Zapolskis. Jo teigimu, Kauno rajonas nuo šiol bus pavyzdžiu net tik Lietuvai, bet ir šalims kaimynėms. Tokios komplektacijos automobilių Baltijos valstybėse turi tik Estijos medikai.

Kauno rajone veikiančios greitosios medicinos pagalbos įstaigos automobilių parką sudaro 11 specialiosios paskirties GMP automobilių. Iš jų septynių eksploatacijos laikas yra iki 4 metų, likę keturi automobiliai jau naudojami 5-8 metus. Vienas iš naujų automobilių bus naudojamas Vilkijos krašte, o kitas riedės Karmėlavos, Girionių, Ringaudų, Zapyškio ir aplinkinių kaimų keliais.

„Intensyvus stoties automobilių naudojimas verčia investuoti į jų remontą ir technikos parko atnaujinimą, Nes per visą eksploatacijos laiką automobilis nuvažiuoja apie 600 tūkstančių kilometrų, o tai yra beveik 15 kartų aplink Žemės rutulį“, – sakė VšĮ Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties vyr. gydytoja Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Rajono savivaldybės pranešime pažymima, kad Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis teikia pagalbą daugiau kaip 101 tūkst. pakaunės gyventojų. Gausėjant naujakurių, didėja ir pacientų skaičius. Nors teritorija didelė, nepriklausomai nuo to, kur atsitiko nelaimė, pacientą GMP brigada yra pasiryžusi pasiekti greičiau nei per 25 minutes, ir tai pavyksta daugiau nei 91 proc. atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siga

Siga portretas
Kad tik su visa aparatūra darbuotojai mokėtų dirbti ir pritaikytų realiai, nes dabar tik pervežėjais dirba. Žema kvalifikacija.

AISKU

AISKU portretas
Gerai kad ne Fordus...nes butu batai....

rutelė

rutelė portretas
Šaunuoliai. Tokių automobilių visoms GMP stotims labai reikia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių