Pakaunės eglės atskleidė kūrybiškumą

Prasidėjus gruodžiui, Kauno rajono savivaldybė pakvietė įstaigas, organizacijas, bendruomenes ir gyventojus puošti lauko eglutes bei dalytis gražiausiomis jų nuotraukomis.

Šventinė reakcija

Kvietimas sukėlė šventinę reakciją: netrukus savivaldybė sulaukė gausybės laiškų su skirtingomis ir savaip ypatingomis Kalėdų eglių fotografijomis.

„Didelio dėmesio eglutės sulaukė feisbuke – čia Kalėdų eglučių galerija grožėjosi daugiau kaip 100 tūkst. žmonių! Smagu, kad gyventojai ne tik balsavo, bet ir negailėjo vieni kitiems komplimentų. Šiuo konkursu siekėme skatinti ne konkurenciją, o kūrybiškumą ir kalėdinės dvasios skleidimą Kauno rajone“, – atkreipė dėmesį Kauno rajono savivaldybės atstovas.

Organizatoriai pabrėžė, kad konkurse dalyvavo eglutės, kurias gyventojai ir bendruomenės papuošė lauke, todėl jos džiugina ne tik kūrėjus, bet ir kaimynus, praeivius.

„Tikime, kad šventinis sumanymas pavyko, nes į eglučių konkursą išradingai įsitraukė ne tik seniūnijos, kultūros centrai, švietimo įstaigos, bet ir nedidelės bendruomenės, pavieniai gyventojai“, – sakė savivaldybės atstovas.

Anot konkurso organizatorių, įsidėmėtina, kad prie šventinės nuotaikos kūrimo gyvenvietėse susitelkė ir kaimynai: Patalmušėlio kaimo (Jaunystės gatvė) naujakuriai, Jonučių II kaimo (Stumbro gatvė bendruomenė, Bubių kaimo (Parko gatvė) gyventojai.

Populiari: antrąją vietą laimėjo Samylų įlankoje papuoštos medinės skulptūros ir eglutė. / Feisbuko nuotr.

„Savo miestelių puošyboje aktyviai, su kūrybiniu polėkiu dalyvavo Domeikavos, Ringaudų, Taurakiemio, Zapyškio, Ežerėlio ir Kulautuvos seniūnijos. Išradingumu pasižymėjo Artūras Lauciūnas su netradicinės formos medine eglute, Stepas Galkinas su minimalistine Kalėdų puošmena. Išskirtiniais rankų darbo žaisliukais žavėjo Virginija Zavedskaitė iš Čekiškės, Karmėlavos vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“ darželinukai. Apšvietimo sprendimais stebino Samylų įlankoje skulptoriaus Raimondo Uždravio puoštos skulptūros, Neveronių bendruomenės sukurta kalėdinė pasaka, Ernestos Nevierės aukštaūgė žaliaskarė, Birutės Bendoraitienės elnių šeimyna, Ievos Mykolaitienės spalvingoji eglė“, – įspūdingą kerinčių eglučių ir papuošalų šventės margumyną apibendrino konkurso organizatoriai.

Pastebėjo: trečia liko Zapyškyje šalia Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios stovinti eglė. / Feisbuko nuotr.

Ilgai brandintas sumanymas

Neveronių bendruomenės, kuri antrus metus iš eilės laimi Kalėdų eglučių konkursą, pirmininkas Laimonas Teresa patikino, kad sėkmės priežastis – bendruomenės narių susitelkimas ir kūrybiškumas.

„Dizainerių samdytis tikrai nereikėjo. Pasitikime bendruomenės narių išradingumu ir entuziazmu. Sėkmingai įgyvendinta Neveronių eglutės vizija buvo komandinis kolektyvinės idėjos įkūnijimas“, – pabrėžė L.Teresa.

Neveronių Kalėdų eglutės išskirtinumas buvo sukurtas pasitelkus pasakos siužetą, muziką ir aktorius – bendruomenės narius.

Dizainerių samdytis tikrai nereikėjo. Pasitikime bendruomenės narių išradingumu ir entuziazmu.

„Šiemetės eglutės idėja kilo praėjusiais metais, kai laimėjome 2019 m. eglutės konkursą. Vienam iš bendruomenės narių kilo mintis apie pasakos personažą Spragtuką. Visi tada tik pakraipėme galvas, nelabai įsivaizduodami, kaip tai galėtų atrodyti. Tačiau sėkla buvo pasėta, ji brendo ir neseniai visuomenei parodėme vaisius. Norėjome, kad šiais metais Neveronyse būtų ne tik eglutė, bet ir platesnė idėja, turinys, pasakos nuotaika. Todėl Neveronių eglutės įžiebimo šventę atidarė miuziklas, buvo sukurta kalėdinė erdvė. Masinėse miuziklo scenose dalyvavo Neveronių gimnazijos mokiniai, vietinio darželio-lopšelio auklėtiniai. Tai buvo betarpiškas įsitraukimas į šventę. Įdėjome ne tik daug darbo, bet ir meilės. Manau, žmonės tai pajuto ir įvertino“, – apie Neveronių Kalėdų eglutės sėkmės priežastis svarstė L.Teresa.

Prizai: už kūrybiškumą apdovanoti trijų žaliaskarių kūrėjai. / Feisbuko nuotr.

Mero prizas

Savo piniginį prizą eglučių konkurso dalyviams įsteigęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas labiausiai vertino kūrybiškumą.

„Kūrybiškumo buvo tikrai daug, todėl prizą teko padalyti į tris dalis“, – sakė meras.

200 eurų piniginis mero prizas buvo paskirtas Virginijai Zavedskaitei iš Čekiškės. Mergina eglutės žaisliukus kūrė pati ir šiam reikalui panaudojo net 6 tūkst. smeigtukų.

Kitas 200 eurų čekis atiteko Artūrui Lauciūnui iš Lapių seniūnijos už neįprastos formos medinę Kalėdų puošmeną.

100 eurų premiją pelnė Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kuri į Kalėdų eglės puošybą pažvelgė iš profesinės pusės: jų eglutėje rado vietos stebuklingas namelis ir biblioteka.


Balsavimo rezultatai

I vietą Kalėdų eglučių konkurse laimėjęs Neveronių bendruomenės centras surinko 1 690 balsų, jam atiteko 500 eurų piniginis prizas.

II vietą (1 545 balsai) laimėjo Samylų įlankoje medines skulptūras ir eglutę lemputėmis papuošęs skulptorius Raimondas Uždravis. Jam skiriamas 300 eurų čekis.

III vieta (956 balsai) atiteko šalia Zapyškio Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios stovinčiai eglei, už kurią Ežerėlio kultūros centrui skirtas 200 eurų prizas.

Rezultatai užfiksuoti iki gruodžio 27 d. 12 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susizavejusi

Susizavejusi portretas
Grazu!

44

44 portretas
šaunu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių