Pereiti į pagrindinį turinį

Pamatykite eglutę iš plastikinių kamštelių!

2015-12-14 12:40
DMN inf.

Kauno rajone esančiame Voškonių kaimelyje sužibo gamtą tausojanti eglutė, sudaryta iš beveik 16 tūkst. plastikinių kamštelių.

Originalų Kalėdų simbolį bendruomenė kūrė beveik tris mėnesius. Eglutė sudaryta iš 15 700 plastikinių kamštelių, kurie išdėlioti į aštuonis skirtingus ornamentus. „Visi ant eglutės nugulę piešiniai – spontaniška bendruomenės meninė išraiška“, – teigė idėjos autorė, Voškonių bendruomenės pirmininkė, Raminta Miškinė. 

Piešinius kūrė net kelios komandos. Moterys plušėjo prie kūrybinių eglutės gamybos darbų, vyrams atiteko techniniai darbai.

Kamštelius eglutei rinko ne tik bendruomenės nariai, Eigirgalos darželis, kitos ugdymo įstaigos bet ir aplinkinių kaimų, Kauno miesto gyventojai.

Eglutę kūrusių žmonių teigimu, sunkiausia buvo kamštelius atrinkti, surūšiuoti pagal spalvas ir suskaičiuoti. Visa kita – tik malonus kūrybinis procesas.

Šventės dalyviai galėjo pasigrožėti ne tik ekologiška eglute, bet ir apžiūrėti milžinišką kojinę, kurią kartu mezgė Domeikavos bei Voškonių bendruomenės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų