Panemunės šile daugėja unikalių rankų darbo suoliukų: kviečia ir prisėsti, ir pasigrožėti

Panemunės šile gausėja drožinėtų suoliukų. Naujausias kūrinys – dviem paukščiais padabintas medinis suoliukas. Praeiviai nuo tokių kūrinių neatitraukia akių ir tikina, kad visame šile galėtų būti tokių gražių akcentų.

„Prieš kelias dienas buvau Panemunės šile, mačiau, kad atsirado naujas suoliukas su dviem paukščiais iš šonų. Labai sveikintina idėja tokius suoliukus gamtos kampelyje įkurdinti. Šile tokie gražūs drožti medinukai labai tinka“, – pagyrų negailėjo kaunietė Karolina.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar šie suoliukai yra miesto iniciatyva, ar juos kažkas tiesiog dovanoja privačiai. Paaiškėjo, kad šie drožti kūriniai yra „Kauno akcentų“ dalis, o ateityje bus dar daugiau vietų, kur gus galima prisėsti, atsikvėpti ir pasigrožėti Panemunės šilo gamtos peizažais.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Šie suoliukai projekto „Kauno akcentai“ dalis įrengta bendradarbiaujant su Tautodailininkų sąjunga. Tai abipusė iniciatyva: Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno skyrius atsiliepė į savivaldybės kvietimą puošti miesto erdves. Tautodailininkai pasiūlė sukurti skulptūrinių suolų seriją Panemunės šile.

Šiuo metu čia jau įrengti aštuoni suoliukai, o savo eilės laukia dar keturi projektai: „Apuokas ir pelėda“, „Apuokas“, „Voverės“, „Panemunės šernai“. Tad iš viso planuojama, kad rankų darbo suoliukų Panemunės šile bus dvylika“, – nurodė Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
gražu, bet visur tik sėdėt ir sėdėt. Būtų smagu ir pasisupti. Galėtų įvairias sūpuokles pastatyti suaugusiems. Tokių visame Kaune nėra nė vienos.

Inga

Inga portretas
Labai gražu.

Kičas

Kičas portretas
Gaila, kad nupigino tokį nuostabų parką tokiais senamadiškais suolais. Norisi verkti.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių