Supykdė šlaite numesti „Bolt“ paspirtukai: jeigu daiktas tau nepriklauso, gali elgtis kaip nori?

Kaunietį Mykolą supykdė sekmadienio popietė Savanorių prospekte išvystas vaizdas. Lipant laiptais į kalną vyro akį patraukė žolėje numesti „Bolt“ paspirtukai.

„Nežinau, ar tokius paspirtukų vairuotojus galima vadinti pilietiškais. Jeigu daiktas ne tavo, gali su juo elgtis kaip nori? Turbūt tokia paspirtukininkų logika?“ – klausė skaitytojas.

Jeigu daiktas ne tavo, gali su juo elgtis kaip nori? Turbūt tokia paspirtukininkų logika?

Kaip portalo žurnalistams pasakojo Mykolas, Savanorių prospekto įkalnėje numestus paspirtukus jis pastebėjo tik geriau įsižiūrėjęs.

„Žolė šioje vietoje – vešli. Paspirtukai – žali. O ir nežinia, kiek laiko jie ten riogso. Ir ar jų kažkas pasigedo?“ – klausimus žėrė kaunietis.

Skaitytojo Mykolo nuotr.

Gali reikalauti atlyginti žalą

Portalo žurnalistams įmonės atstovai teigė, kad elektriniai „Bolt“ paspirtukai turi įdiegtą GPS sistemą, kuri siunčia signalą, jeigu transporto priemonė palikta ne paspirtukų palikimo zonose.

„Gavę pranešimus apie ne vietoje paliktus elektrinius „Bolt“ paspirtukus nedelsiant reaguojame – juos surenka vietoje dirbantys rangovai. Radus paspirtuką, paliktą netinkamai, transporto priemonė apžiūrima, nustatoma, kas ja naudojosi. Nustačius, kad paspirtukui padaryta žala, turime teisę iš kliento reikalauti žalos atlyginimo ir apie tai informuojame teisėsaugos institucijas“, – teigė „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta.

„Siekiame burti pasitikėjimu ir bendruomeniškumu grįstus santykius, nes tik taip veiks dalijimosi platformos, suteikiančios galimybę paslaugas gauti greitai, patogiai ir už prieinamą kainą. Todėl pastebėjus ne vietoje paliktą, suniokotą ar netinkamai naudojamą „Bolt“ elektrinį paspirtuką, raginame gyventojus apie tai pranešti per „Bolt“ programėlę. Jos neturint, tai galima padaryti čia“, – vardijo įmonės atstovas.

Svarbiausia – eismo dalyvių saugumas

Važiuojant elektriniu paspirtuku, būtina laikytis kelių eismo taisyklių, o užbaigiant kelionę svarbu įsitikinti, ar transporto priemonė neblokuoja dviračių ar pėsčiųjų tako. Netinkamai palikti paspirtukai gali būti pavojingi kitiems eismo dalyviams, todėl geriausia juos palikti stabiliai pastatytus šalikelėje, šalia dviračių arba parkavimo vietų.

Kaip portale rašyta anksčiau, elektriniai paspirtukai jau ne pirmą kartą sulaukia piktavalių dėmesio. Pavasarį skaitytojai užfiksavo vaizdą Nemune, po M. K. Čiurlionio tiltu. Vandenyje, arčiau kranto, įmestas mirko „Bolt“ paspirtukas. Žmonės abejojo, kad dviratę transporto priemonę į vandenį galėjo nublokšti vėjas – pastarojo nebūta stipraus. Kur kas labiau įtikinamesnė versija,  kad tai padarė vandalai.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaBolt paspirtukaine vietoje paliktas paspirtukasBolt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mačiau juos paliktus netikėčiausiose vietose: vidury dviratininkų tako, ant važiuojamos dalies. Taip pramogauja šiuolaikinis jaunimas. Seniau buvo populiaru vandalizmas, dabar pasiektas kitas pasilinksminimo lygis.

Paspirtukkai tamsoje be atšvaitų

Paspirtukkai tamsoje be atšvaitų portretas
Bolt paspirtukai neturi jokių atšvaitų ir tamsoje dažnai paliekami ant dviračių-pėsčiųjų tako. Todėl jie sudaro pavojų eismo dalyviams, kadangi jų nematyti tamsoje.

SEKMES

SEKMES portretas
O gal paspirtukas buvo paliktas an pesciuju tako Kas labai daznai pasitaiko Tai Gal pestisis pasalino kliuti TAI gal BOLT laikas pagalvoti apie statomas vietas kaip dviraciu
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių