Paplūdimiuose prie Lampėdžio ežero ir Nemuno miesto biblioteka vėl įkūrė vasaros skaityklas

Kad poilsis vasarą patraukliose miesto vietose šalia vandens būtų kokybiškas, Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia jį praturtinti skaitiniais.

Jau penktą vasarą Lampėdžių ir Panemunės paplūdimiuose įrengtose lauko skaityklose kauniečiai ir miesto svečiai gali skolintis knygas, vartyti spaudą ir skaitydami leisti laiką gryname ore.

Kauno V. Kudirkos viešoji biblioteka tikisi, kad ši iniciatyva biblioteką dar labiau priartins prie skaitytojų, suteikdama jiems kokybiško laisvalaikio galimybę ne tik kultūros įstaigoje, bet ir viešose miesto erdvėse.

Bibliotekos vadovės Nomedos Domeikienės teigimu, lauko skaityklų lentynose galima rasti kelis šimtus lietuvių ir užsienio autorių knygų tiek suaugusiems, tiek vaikams ar paaugliams, taip pat įvairių žurnalų, tarp jų – ir „Kaunas pilnas kultūros“. Knygų tematika įvairi, daugiausia čia ؘ– neįpareigojančios, pramoginės literatūros, tačiau galima rasti ir filosofinių kūrinių, programinės literatūros moksleiviams. Biblioteka taip pat rūpinasi, kad lentynose visad būtų knygų užsienio kalbomis.

Paplūdimio bibliotekose perskaitytas knygas ir žurnalus žmonės kviečiami grąžinti atgal į lentynas, tačiau knygas galima ir mainyti – patikusią knygą neštis namo, vietoje jos palikus kitą.

ELTA primena, kad laikinos bibliotekos paplūdimiuose kauniečius ir miesto svečius džiugina jau ne pirmą vasarą. Po atviru dangumi Lampėdžiuose ir Panemunėje abi bibliotekos įrengtos bendradarbiaujant su privačiu verslu – paplūdimiuose veikiančiomis kavinėmis. Ir tai – puikus pavyzdys, kaip verslas gali prisidėti prie kultūros iniciatyvų įgyvendinimo.

Lampėdžių paplūdimio biblioteka, įsikūrusi „Kaunas Camp Inn“ baro terasoje, lankytojų laukia baro darbo metu – visomis savaitės dienomis nuo 10 iki 22 val. Panemunės paplūdimio bibliotekos lentyna skaitytojams atvira visą parą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių