Paraiškų daugiabučių renovacijai teikimas pratęstas iki metų galo

  • Teksto dydis:

Vadovaujantis Aplinkos ministro įsakymu, paraiškų teikimo daugiabučiams renovuoti pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą terminas pratęsiamas. Šios paraiškos bus priimamos iki gruodžio 31 d.

„Šiuo metu esame gavę jau daugiau nei 100 paraiškų. Įvertinę karantino keliamus sunkumus, matome, kad daugiabučių gyventojams reikia daugiau laiko susirinkimams, aptarimams, sprendimų priėmimui, todėl kvietimo terminas buvo pratęstas iki šių metų pabaigos“, – teigia Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta.

Susirinkimai daugiabučiuose, kuriuose sprendimai dar nėra priimti, vyksta nuotoliniu būdu, vaizdo skambučių formatu, o balsavimas vykdomas raštu, balsadėžių ar pašto dėžučių pagalba. Vis dėlto sprendimo priėmimas, naudojant elektronines priemones, tinka ne visiems daugiabučiams, tad nemažai administratorių laukia karantino pabaigos, kuomet atsiras galimybė susitikimus organizuoti gyvai.

Būsto energijos taupymo agentūra pažymi, kad paraiškas daugiabučiams renovuoti gali teikti savivaldybės ir daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai. Taip pat šias paraiškas turi teisę teikti ir savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos administratoriai.

Kvietime nurodytose sąlygose įvardijama, kad valstybės parama skiriama visoms daugiabučio namo renovacijos projekto parengimo, administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidoms padengti ir kompensuoti 30 proc. investicijų, atitinkančių energijos taupymo priemonių įgyvendinimą. Papildoma 100 proc. parama teikiama mažas pajamas turintiems gyventojams, padengiant visas jiems tenkančias išlaidas, kurios susijusios su namo renovacijos projekto įgyvendinimu.

Šį kartą teikiant paraiškas sudaryta ir daugiau galimybių daugiabučiui būti nepriklausomam nuo išorinių energijos tiekėjų, o energiją šilumai bei karštam vandeniui gamintis naudojant šilumos siurblius, saulės kolektorius ar kitokius atsinaujinančios energijos įrenginius. Įgyvendinant tokį projektą iš Aplinkos ministerijos administruojamos Klimato kaitos programos gali būti skiriama papildoma 30 proc. parama.

Kvietime nustatytas reikalavimas nurodo didesniuose nei 1500 kv. m ploto daugiabučiuose, esant tinkamoms techninėms galimybėms, įrengti saulės jėgaines, kurios gamintų elektrą viso namo bendrojo naudojimo reikmėms.

Paraiškos teikiamos Būsto energijos taupymo agentūrai tiesiogiai arba naudojantis pašto ir pasiuntinių teikiamomis paslaugomis. Paraiškos priimamos visuose BETA regioniniuose padaliniuose.

Šiuo metu įgyvendinama apie 600 daugiabučių atnaujinimo projektų, o 800 projektų yra skirtingose parengimo stadijose. Šiais metais atnaujinta 110 daugiabučių. Konsultacijos būsto atnaujinimo klausimais teikiamos paskambinus nemokama telefono linija 8 800 200 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
visi kurie pritaria renovacijai , yra kvailiai

Anonimas

Anonimas portretas
po poros metu moka ta pati ir net daugiau o kur paskolos bankui tai koks sildymo pigumas

Nuomonė

Nuomonė portretas
,,Kauno būstas" turi apie namus visą informaciją. 1963-1970 m. statybos blokiniai namai atrodo baisiai. Jie jau nebeprimena net žmonių gyvenamą būstą. Gelžbetonio laužynas. Keisti reikia nuo stogų, vamzdynų, dažyti ar šiltinti sienas. Kam čia dar klausinėti. Tik, kai jau skaičiuojate pinigus, tai pageidautina, kad būtų naudojamos tik kokybiškos medžiagos. Nes dabar namų bendrijų ir ne bendrijų atstovai sudaro ,,pigias sutartis" su rangovais, o paskui rašo apie visokius brokus ir. t.t.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių