Kauno parduotuvėse – iššluotos lentynos

Pastarosiomis dienomis tautiečius, užsukusius į parduotuves, dažnai pasitinka pustuštės maisto prekių lentynos.

Kaip pasakoja skaitytojai, ypač nepasiseka tiems, kurie  į parduotuvę užsuka vakare. Tuomet ilgai negendančių produktų, ypač kruopų, makaronų, miltų, konservų, lentynos būna pustuštės. Vis dažniau tautiečiai į savo pirkinių krepšelius dideliais kiekiais krauna ir šviežią mėsą, duonos gaminius.

Penktadienio vakarą Andrius pasidalijo vaizdo įrašu iš Šilainiuose esančio prekybos centro „Lidl“. Kaip matyti iš vaizdo įrašo, šviežios mėsos lentynose – niūrus vaizdas.

„Visur, visur, visur“, – filmuodamas tuščias lentynas tarsteli vyras. 

„Kažkoks bardakas: vienas kitam per gerkles eina“, – įspūdžiais dalijosi kaunietis. 

Anot jo, panašus vaizdas yra ir kai kuriose kitų prekybos tinklų parduotuvėse. 

„Klounai! Dar žmonės verkia, kad pinigų neturi. Tai kur dabar jie dės visas tas mėsas? Visi namuose turi didžiausius šaldiklius? Tai dabar lai perka šautuvus visi ir saugo savo kruopas ir tualetinį popierių“, – po vaizdo įrašu emocijas liejo internautas Mantas.

Prekybininkai atviri: nuo ketvirtadienio vis daugiau tautiečių užsuka į parduotuves ir į pirkinių krepšelius dedasi ilgo galiojimo produktus. Prekybos tinklų atstovai ne kartą tikino, kad panikai dėl koronaviruso nereikia pasiduoti, nes maisto prekių Lietuvoje nepritrūks. 

„Pirkėjų suaktyvėjimas tikrai jaučiasi jau kelintą dieną, žmonės ypač linkę įsigyti ilgai negendančių maisto produktų, higienos prekių. Jeigu matome, kad tam tikro produkto lentynose trūksta, stengiamės kaip galima greičiau papildyti, tačiau kartais tokį paklausos padidėjimą numatyti tikrai sunku. Bet kokiu atveju, stengiamės kaip įmanoma greičiau pildyti lentynas ir analizuojame situaciją, kad galėtume išvengti tiekimo sutrikimų“, – portalui sakė prekybos tinklo „Lidl“ atstovas Valdas Lopeta.

Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja naudotis apsipirkimo internetu galimybe, jos nesant – jokiu būdu nesigrūsti eilėse, išlaikyti atstumą nuo kitų žmonių, laikytis rankų higienos, čiaudėjimo, kosėjimo etiketo.

Portalas apie padidėjusią ilgo galiojimo prekių paklausą rašė ir vasario pabaigoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva  portretas
Kaip lietuvei taip ir trenkti

Alis...

Alis... portretas
provokacinis-panikieriškas straipsniukas... nuėjau,- apsipirkau beveik be jokios eilės...

o meras

o meras portretas
apie tai- NIEKO NEGALVOJA.
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių