Šventiniai reidai: girti vairavo ir automobilius, ir dviračius

  • Teksto dydis:

Lietuvos pareigūnai linki saugiai pasiekti savo ar artimųjų namus, kur planuojama praleisti šventes, tačiau iki pat savaitgalio nusiteikę atidžiai tikrinti ir asmeniškai atkreipti vairuotojų dėmesį, jeigu šie net ir tokiu metu nusprendė į savo ir kitų sveikatą bei gyvybes žiūrėti pro pirštus.  

Po antradienio reidų pareigūnams teko konstatuoti, kad, deja,  vis dar atsiranda neatsakingų vairuotojų.

Pavyzdžiui, vien du Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos ekipažai, po pusdienį patruliavę Kėdainių rajone ir Kaune nustatė keturis neblaivius vairuotojus, viršijusius leistiną apsvaigimo nuo alkoholio ribą.

Du važiavo neturėdami apskritai teisės vairuoti automobilį, dar vienas vairuotojas buvo blaivas, bet automobilis buvo be civilinės atsakomybės draudimo ir be galiojančios techninės apžiūros.  

Anot žurnalistų kalbinto kauniečio – Kelių patrulių kuopos II būrio specialisto, du neblaivūs vairuotojai, sustabdyti Kėdainių rajone, vairavo automobilius, du buvo pasirinkę dviračius, tačiau ir pastaruosius vairuoti galima tik esant iki 0,4 prom. girtumo. Jo ir kolegų ekipažo, su kuriais kartu patruliuota, antrekordininkas – dviračiu važiavęs penkiasdešimtmetis, kuria nustatytas 2,16 prom girtumas. Kitas dviratininkas buvo blaivesnis, bet ne pakankamai – 0,74 prom.

Kėdainių rajono vienoje kaimiškų vietovių sustabdytas vairuotojas įpūtė 1,86 prom., be to, jam jau anksčiau buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. „Jam pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – pasakojo pareigūnas, pridūręs, kad buvo konfiskuotas automobilis.

Anot pareigūno, šis apie 40 metų amžiaus vairuotojas alkoholį greičiausiai vartojo dar iš vakaro, nes buvo sustabdytas 9.53 val. „Jis sustabdytas, kai bandė įsukti į savo namo kiemą. Teisintis nebandė“, – aplinkybes dėstė pašnekovas.

Dar vieno nemalonumų prisišaukusio vyro, nes nusprendė šiandien vairuoti automobilį, girtumas siekė 0,92 prom. 

Per dieną iš vien šių dviejų ekipažų sustabdytų vairuotojų septynių girtumas nesiekė 0,4 prom., nors jie buvo vartoję alkoholio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Arba neblaiviems policininkams,kurie taip pat pagaunami ne blaivūs,,,,Jiems,turi leisti tikrinti blaivumą piliečių,,,,,Aš už tai ,kad ne sėstų už vairo apgirtę,nei vienas,nei seimo narys,nei prokuroras,teisėjas,policijos darbuotojas,ir t.t.koks pavizdys iš jų piliečiams,jie išsisuka pinigais užpila,o paprastą anstoliai atakuoja.

...

... portretas
"KĄ, kokie čia reidai per šventes? - TIEK pliurpėm esą prekybininkai šventi, jie šeimas turi, o tie policajai - ką, jie ne žmonės, jie šeimų neturi, KO ir per šventes prie švenčiančių kabinėjas?" :/

Rokas

Rokas portretas
na jau dviracius tai turetu leisti vairuoti isgerusiam.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių