Pereiti į pagrindinį turinį

Pasiruošimas Kalėdoms įsibėgėja

2015-12-12 08:50
DMN inf.
Pasirengimas: Agnė taip pat po truputį žvalgėsi dovanų Pasirengimas: Agnė taip pat po truputį žvalgėsi dovanų Pasirengimas: Agnė taip pat po truputį žvalgėsi dovanų Pasirengimas: Agnė taip pat po truputį žvalgėsi dovanų

Kalėdos vis drąsiau skverbiasi į mūsų kasdienybę. Švytintys papuošalai, eglutės ir šventinės dainos primena, kad iki didžiųjų metų švenčių liko jau visai nedaug.

Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ sutikti lankytojai sako jau pradėję ruoštis Kalėdoms ir įsigiję dalį dovanų.

Liną ir Justę sutikome stumiančias vaikiškus vežimėlius. Jaunos mamos sakė dažnai užsukančios į „Urmą“, nes čia didelis vaikiškų žaislų ir drabužių pasirinkimas. Lina įsigijo ir pirmąją Kalėdų dovanėlę – žaislinę viryklę dukrai.

Pasak moterų, šiemet jos stengsis kuo daugiau dovanų ne pirkti, o padaryti pačios – megzti šalikus, pirštines ir dovanoti juos vaikams ir suaugusiems artimiesiems.

„Dabar ieškome gerų mezgimo siūlų. Žinome, kad čia buvo keletas vietų, kur juos parduoda“, – planais dalijosi Lina ir Justė.

Vis dėlto didesnė dalis prekybos miestelyje kalbintų žmonių ketino dovanas pirkti, nes patys gaminti tikino neturintys laiko arba neužtektinai talento. Tačiau prioritetas skiriamas šiltoms, jaukioms ir mieloms dovanoms.

„Taip, kaip tik ieškau dovanų draugėms. Radau labai mielų šiltų kojinių, kurias ir nupirkau. Daugumą dovanų žadu pirkti, bet šį tą pridėsiu prie pirktinių dovanų ir nuo savęs – kepsiu sausainius ir keksiukus. Tačiau tam dar per anksti, kepsiu likus kelioms dienoms iki Kalėdų. Bet jau ir dabar jaučiama Kalėdų dvasia, štai ir „Urmas“ jau visas pasipuošęs lemputėmis“, – pasakojo Gintarė.

Agnė taip pat po truputį žvalgėsi dovanų. „Mamai nupirkau kaip tik dabar – jau žinojau, ko noriu, tai lengvai radau. Dabar dairausi kitokių dalykų, ne Kalėdoms. Dar yra laiko iki švenčių“, – sakė mergina.

Kristina ir Edvina sakė neskubančios pirkti dovanų, nes laiko iki švenčių dar nemažai.

„Eilių nebijome – atvažiuosime savaitgalį ir nupirksime viską, ko reikia, nes dovanų pasiūlymų čia matome tikrai daug ir pačių įvairiausių. Užtat šiandien nusipirkome po dovaną sau“, – šypsojosi merginos.

Pasak jų, Kalėdų dvasios dar nespėjo kaip reikiant pajusti, nes nemėgsta šios šventės švęsti iš anksto – visas smagumas pasijaučia kelias dienas prieš, per patį pasiruošimo intensyvumą ir švenčių metu.

„Ruoštis Kalėdoms pradėsiu kitą savaitę – dabar dar yra kitų reikalų, kuriuos noriu sutvarkyti. Stengsiuosi pirkti praktiškesnes dovanas, ne pats daryti. O Kalėdų laukimas tikrai patinka, jaučiasi, kad tuoj prasidės pats įkarštis, smagiausias metų laikas“, – mintimis dalijosi prekybos miestelyje „Urmas“ pakalbintas Šarūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų