Paskola būsto įrengimui: į ką verta atkreipti dėmesį

  • Teksto dydis:

Turėti jaukius namus, į kuriuos visuomet gera sugrįžti, ko gero, svajoja kiekvienas. Ypač, jei jie įrengti skoningai, patogiai, atliepiant į dabartines būsto planavimo ir įrengimo tendencijas. Praktiškais sprendimais, padėsiančiais ne tik susikurti svajonių namus, bet ir racionaliai suplanuoti tam reikalingus finansinius išteklius, jums padės Kauno regiono kredito unija.

Geriausias sprendimas – darbų ir išlaidų planavimas

Būsto įrenginėjimas gali tapti maloniu procesu, jei viską susiplanuosite iš anksto – nuo statybinių medžiagų iki konkrečių interjero detalių. Tai padės išsiaiškinti ne tik savo poreikius, bet ir galimybes, o tuo pačiu planuotis įrengimo išlaidas.

Dažnai žmonės, besiruošiantys įsigyti savo pirmąjį būstą arba jau jį įsigiję, neįvertina kelių faktorių, t.y. laiko – kiek užtruks namo ar buto įrengimas, taip pat – ar atlikti apdailos darbai bus kokybiški. Siekiant išvengti nesusipratimų ir nereikalingo streso, Kauno regiono kredito unija pataria atsižvelgti į kelis svarbius aspektus. Įsirenginėjant būstą, jie padės jums sutaupyti.

1. Planuokite iš anksto: pasiruoškite interjero planą. Daug žmonių būsto įrengimui samdo interjero dizainerius, kiti – planuojasi patys. Abiem atvejais, procesą dažnai apsunkina vizijos neturėjimas – jei klientas nežino kaip turėtų ir galėtų atrodyti jo būstas, kokio stiliaus, laikotarpio, spalvų ir t.t. interjero detalės turėtų dominuoti, nepadės net ir patyręs dizaineris. Veikia atvirkščiai: nežinodamas jūsų lūkesčių dažnai siūlys sprendimus, kurie nebūtinai idealiai atitiks jūsų poreikius ir galimybes. Siūlome kruopščiai išsianalizuoti ir pasirengti interjero plano „griaučius“, aiškiai įvardijant kokių statybinių medžiagų, netradicinių sprendimų, rekonstrukcijų, interjero detalių, baldų ar šviestuvų jums reikės.

2. Dalį darbų galite atlikti patys – taip ne tik sutaupysite, bet ir būsite tikri dėl atliekamo darbo kokybės: juk dirbant sau ir dėl savo namų nebelieka rizikos apgavystėms ar uždelstam darbų atlikimo grafiko. Galbūt su didesniu automobiliu, o ne samdytu krovininiu transportu patys galite atsivežti baldus? O gal draugas jums padėtų juos surinkti? Tas pats ir su sienų dažymu – nors tai įdomus ir atsakingas darbas, tačiau dažnas jį gali pasidaryti pats su šeimos narių pagalba.

3. Lyginkite skirtingų tiekėjų pasiūlymus. Gyvename perteklinėje, gausybės pasirinkimų epochoje, tad atrasti geriausią tiekėją būsto įrengimo klausimais (santechnika, sienų apdaila, elektros instaliacija ir t.t.), atrodo, turėtų būti nesunku. Tačiau čia dažnai susiduriame su dilema – kaip atrasti tiekėją, kuris pasiūlytų optimalų paslaugų kainos ir kokybės santykį? Tai reikalauja laiko, tačiau jei susidarysite bent 8-10 skirtingų tiekėjų paslaugų ir kainų palyginimo lentelę, tikimybė surasti jums tinkamiausią sprendimą bus daug didesnė. Taip rasite ne tik žemiausią kainą, bet ir kokybiškas paslaugas.

4. Nevarginkite savęs mintimis, kad viską būtina įsigyti iš karto. Faktas, jog kiekvienas svajoja apsistoti visiškai įrengtame būste. Tačiau kai kuriuos baldus ar interjero detales galima įsigyti ir šiek tiek vėliau, atrandant tai, kas geriausia ir sulaukus akcijų bei išpardavimų atitinkamose prekybos vietose.

Kokios paskolos gavimo sąlygos?

Kauno regiono kredito unija suteikia paskolas ne tik būsto įsigijimui bet ir remontui, įrengimui, rekonstrukcijai, ar atnaujinimui. Norint gauti paskolą klientui nereikia įkeisti nekilnojamojo turto.

Paskolos grąžinimo terminas apima laikotarpį nuo 6 mėnesių iki 5 metų, o maksimali paskolos suma gali siekti ir 14500 eurų. Visgi, jei klientas pageidauja didesnės sumos – galima paskola ir iki 100 tūkst. eurų, tačiau jau su nekilnojamojo turto įkeitimu

Paskolos paraišką pateikti itin paprasta – tą galite padaryti internetu, užpildę paraiškos formą. Pateikimas internetu – greičiausias būdas, kur paskolos skaičiuoklėje pasirinkę jus dominantį paskolos produktą, sumą ir terminą, atsakymą iš kredito unijos gausite per vieną darbo dieną.

Jei norite išsiaiškinti visas smulkmenas, poreikius ir galimybes - siūlome jums susisiekti su mūsų paskolų vadybininkais – kartu rasime geriausią sprendimą Jums. Kauno regiono kredito unija užtikrins lankstų paskolos suteikimą ir geriausias sąlygas, pateikusi jums asmeninį pasiūlymą. Tam, kad gautumėte paskolą iš Kauno regiono kredito unijos, jums reikia atitikti kelis kriterijus:

– dirbti ne trumpiau nei 4 mėnesius toje pačioje darbovietėje;

– mėnesinė įmoka finansiniams įsipareigojimams dengti negali viršyti daugiau nei 40 proc. Jūsų mėnesinių pajamų.

Lyginant skirtingų kredito davėjų paskolos pasiūlymus, svarbu atkreipti dėmesį į:

– bendrą vartojimo kredito kainos metinę norma (BVKKMN) – tai yra tikroji paskolos kaina, įskaičiuojant visus su paskola susijusius mokesčius;

– išankstinį paskolos grąžinimo mokestį: jei nuspręsite paskolą grąžinti ankščiau termino (šiuo atveju Kauno regiono kredito unija vartojimo paskolas teikia be jokių papildomų mokesčių, tad paskolą galėsite grąžinti anksčiau laiko, nuo to nenukentėję finansiškai).

– būsto įkeitimo reikalingumą: jei reikalingas būsto įkeitimas – reikės papildomai atlikti turto vertinimą, o tai yra papildomos išlaidos.

Klientai, kurie nori pasiimti paskolą būsto įrengimui, dažniausiai kelia įvairius klausimus – nuo turto vertinimo reikalingumo iki paskolos gavimo turint individualią veiklą. Norint pasiskolinti būsto įrengimui, turto vertinimas nėra reikalingas – jis būtinas tik tuomet, jei skolinamasi didesnė nei 14500 eurų suma ir prašoma įkeisti nekilnojamąjį turtą. Dažnam kyla klausimas dėl pradinio įnašo reikalingumo – šiuo atveju jo nereikia, o atsiradus galimybei paskolą galima grąžinti anksčiau – tai padarysite be jokių papildomų mokesčių.

Kauno regiono kredito unijos administracijos vadovės Vaidos Palubinskaitės teigimu, klientų norai ne visada sutampa su jų finansinėmis galimybėmis. „Kauno regiono kredito unija rekomenduoja būsto įrengimą pradėti būtent nuo finansinių galimybių įsivertinimo – tuomet ir patiems bus paprasčiau, kai žinosite savo biudžeto ribas. Visų pirmą reiktų įsivertinti, kiek turite asmeninių lėšų, galbūt galima prisidėti padedant artimiesiems. Tuomet liks įsivertinti, kokią sumą galite pasiskolinti – tą galite padaryti užpildę paraišką www.kaunounija.lt arba susisiekę su mūsų vadybininkais“,- pataria Kauno regiono kredito unijos vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas portretas
Pradėkite nuo to kad skolą reikės atiduoti, o pinigų daugiau nebus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių