Pereiti į pagrindinį turinį

Pastato Kauno centre niekam nereikia?

2016-10-27 15:00

Miesto centre esantis buvusio Kraujo donorystės centro pastatas varžytinėse pardavinėjamas jau kelerius metus, tačiau investuotojų kol kas nesudomino.

Parduodamas pastatas
Parduodamas pastatas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Prieš kelerius metus Kauno apygardos teismas paskelbė nutartį, kuria pripažino Kraujo donorystės centro bankrotą tyčiniu. Teismas nustatė, kad įmonės vadovas nevykdė arba netinkamai vykdė įstatymuose ir įmonės steigimo dokumentuose jam nustatytas pareigas, susijusias su įmonės valdymu.

"Gana dažnai buvo sudaromi nuostolingi ir bendrovei ekonomiškai nenaudingi sandoriai, tarp jų ir paskolų suteikimas pačiam įmonės vadovui, jo giminaičiams, brangaus turto, kurį naudojo vadovas ir jo giminaičiai, įgijimas, vadovas įmonės lėšas naudojo asmeniniams poreikiams, dėl to nebuvo laiku atsiskaityta su įmonės kreditoriais", – buvo skelbiama teismo pranešime spaudai.

Po teismo sprendimo, įmonės turtą pradėjo valdyti bankroto administratorius ir pastatas, esantis I.Kanto g. 15, pradėtas pardavinėti iš varžytinių. Neseniai Kaune pradėjo sklisti gandai, kad buvusio Kraujo donorystės centro vietoje bus viešbutis.

"Dėl šio pastato nieko negaliu pasakyti, šiek tiek toliau, bet taip pat I.Kanto gatvėje, yra tuščias sklypas, tai jame jau yra suprojektuotas pastatas ir ruošiamasi ten statyti gyvenamąjį namą. Tačiau apie Kraujo donorystės centrą tikrai nieko nežinau", – kalbėjo Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Paaiškėjo, kad Kraujo donorystės centro pastatas vis dar nėra parduotas. Bendrovės "Valnetas" bankroto ir restruktūrizavimo administratorius Aurelijus Galvelis tikino, nors objektas ir yra patogioje vietoje miesto centre, kol kas juo investuotojai mažai domisi.

"Niekas dar nenupirko, nežinau, kur tie gandai sklando. Jau kelerius metus bandome varžytinėse šį pastatą parduoti. Šiuo metu kaina yra daugiau kaip 700 tūkst. eurų. Susidomėjimas nedidelis – buvo vienas ar du interesantai", – pasakojo specialistas.

A.Galvelis sakė nežinantis, kas neįtinka, kad neatsiranda naujų pastato šeimininkų. Žmonės ateina, apsižiūri, bet kito žingsnio nežengia ir pastato neperka. Bankroto administratorius svarstė, gal yra per didelė kaina. Kreditoriai nuolat stebi situaciją ir kainą šiek tiek mažina, todėl tikimasi,

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų