Patikslintame Kauno rajono biudžete – daugiau galimybių gyventojams

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės 2021 m. biudžetas padidėjo daugiau kaip 4,6 mln. eurų. Šiuos pakeitimus patvirtino ketvirtadienį posėdžiavusi savivaldybės taryba.

Biudžeto ir finansų skyriaus vedėja Dalia Kupratienė informavo, kad gauta daugiau mokestinių pajamų: gyventojų pajamų, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių, taip pat komunalinių atliekų surinkimo rinkliavų.

Pavyzdžiui, nekilnojamojo turto mokesčio surinkta 290 tūkst. eurų daugiau, nei planuota. Naujas savivaldybių infrastruktūros plėtros mokestis taip pat padėjo surinkti nemažą sumą – beveik 2 mln. eurų.

Didinti asignavimus leidžia ir iš valstybės biudžeto skirtos kompensacijos sveikatos priežiūros įstaigų patirtoms išlaidoms už skiepijimą nuo COVID-19 ligos, ES finansinės paramos lėšos, dotacijos ugdymo reikmėms ir kt.

Skyriaus vedėja tvirtino, kad, tinkamai paskirsčius asignavimus, bus veiksmingiau naudojami savivaldybės finansiniai ištekliai ir vykdomos programos.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad savivaldybė labai sparčiai auga. Registrų centro duomenimis, gyventojų skaičius savivaldybėje artėja prie 105 tūkst. ribos. Ypač didelių investicijų reikia švietimo ir socialinei sritims, sveikatos priežiūrai, keliams, vandentvarkai.

Vien tik Kultūros švietimo ir sporto skyriaus programoms finansuoti bus skirta daugiau kaip 1 mln. eurų papildoma suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių