Patogesnis poilsis prie Lampėdžio ežero: tvarkomos šalia esančios gatvės ir dviračių takai

  • Teksto dydis:

Kauniečiai pamėgę šiltas vasaros dienas leisti prie Lampėdžio ežero, tačiau iki šios poilsio oazės vedantys keliai jau seniai prašėsi remonto. Miesto savivaldybė skelbia, kad atnaujinus gatves bei šaligatvius, pasiekti Lampėdžių maudynių vietas bus ženkliai patogiau.

„Puikios naujienos mėgstantiems poilsį prie Lampėdžio ežero. Kulautuvos, Vytauto ir Romuvos gatves sujungs žiedinė sankryža. Susisiekimas su Lampėdžių gyvenviete bei paplūdimiu taps kur kas saugesnis ir patogesnis“, – nurodo miesto atstovai.

Specialistai pažymi, kad permainos laukia ir šalia sankryžos esančios automobilių stovėjimo aikštelės – jos atnaujinimas jau prasidėjo. Po pasikeitimų ji taps erdvesnė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Pokyčiai prasidėjo ir link sporto mokyklos „Bangpūtys“ bei paplūdimio vedančioje Gervių gatvėje. Čia bus įrengta lietaus nuotekų sistema, naujas apšvietimas, suformuoti platūs ir patogūs šaligatviai pėstiesiems bei dviratininkams. Bendras atgimstančios gatvės ilgis – daugiau nei kilometras“, – kuri vieta ties Lampėdžių ežeru bus sutvarkyta, pridūrė Kauno miesto savivaldybė.

Darbai geri ir būtini, bet planavimas?

Kauniečiai teigiamai vertino daromus remontus, mat minėtose gatvėse duobių buvo pilna, tačiau atkreipė dėmesį, kad tokius darbus buvo galima atlikti kitu metu, mat dabar ties Lampėdžių ežeru būna pilna poilsiautojų, o kitu metų sezonu – visiškai laisva.

„Darbai geri ir būtini, bet planavimas? Kai aikštelė stovi tuščia pavasarį, rudenį, darbai nedaromi, kai vasarą suvažiuoja pilna automobilių, tada aikštelėje pradedami darbai“, – stebėjosi Gintaras.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Dar kiti kauniečiai atkreipė dėmesį, kad prie Lampėdžio ežero paplūdimių trūksta tualetų, todėl tvarkant aplinką, reikėtų pasirūpinti ir šia infrastruktūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lamėdžių karjeras

Lamėdžių karjeras portretas
Visada buvo geriausia vieta nusimaudyti

Vaida

Vaida portretas
Dar privarys trinkelių 3 metrų pločio takuose ten kur 9 mėnesius nevaikščios nei viennas pėstysis ar dviratis ,o važiuojant prie Lampėdžių pro Stulginskio gatve net šiurpas ima kai tarp mašinų eina pėstieji,nes kiek metu nėra šalygatvių ,o kraštai apstatyti automobiliais. Jokio planavimo

2 Erkynas

2 Erkynas portretas
Miškas nera parkas. Ir misko parkas nera parkas, kur viskas islaizyta nublizginta ir padarytas kičas. Ir matomai niekam nekliuna butent todel, kad norisi naturalumo, o ne nugenetu medziu, iskirstu krumu ir isasfaltuotu taku. Yra Panemunės šilas, su išlaižytais asfaltuotais takeliais, jei nori aukštakulnių nesutept.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių