Patvirtino: „Kauno būstaiׅ“ klaidino vartotojus – svečių namus reklamavo kaip butus

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė bendrovės „Kauno būstai“ apeliacinį skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo patvirtinta, kad Konkurencijos taryba pagrįstai minėtai įmonei skyrė 6,3 tūkst. eurų baudą už klaidinančios reklamos skleidimą.

LVAT pritarė Vilniaus apygardos administracinio teismo vertinimui, kad „Kauno būstai“ nei tyrimo Konkurencijos taryboje, nei teisminio bylos nagrinėjimo metu nepagrindė reklamoje naudotų teiginių, jog Palangoje parduodami butai, teisingumo.

Abu teismai patvirtino Konkurencijos tarybos išvadą, kad nuo 2016 metų rugsėjo iki 2017 metų vasario keliose skelbimų svetainėse bendrovė „Kauno būstai“ reklamavo Palangoje parduodamus naujai statomus butus ar būstus dvibučiame name, taip pat siūlė įsigyti gyvenamąjį trijų kambarių namą, nors Paliepgirių kelyje buvo statomi negyvenamosios paskirties pastatai: svečių namai ir poilsio paskirties patalpos.

Informuojama, kad, skleisdama reklamą apie butus, bendrovė klaidino vartotojus, nes pirkėjams galėjo pasiūlyti įsigyti tik negyvenamosios paskirties patalpas.

LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pirmas teisingas teismo sprendimas.Gal jau valomės ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių