Pažeidėjams Kaune teko bendrauti ne tik su pareigūnais, bet ir su medikais

  • Teksto dydis:

Nedaugelis žino, kad skyrus vos 20 minučių galima išgelbėti ne vieną gyvybę. Tiek pat laiko trunka ir protokolo užpildymas vairuotojui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles (KET). Kuo tai susiję? Viena iš pagrindinių eismo įvykių priežasčių, kuomet stipriai sužalojami ar net žūsta gyventojai, yra greičio viršijimas.

„Dažniausiai tokių eismo įvykių metu sužalojami ir ilgo gydymo prireikia ne vienam žmogui, o net keliems“, – teigia Kauno pareigūnai, kurie kartu su Kauno klinikų atstovais penktadienį organizavo akciją „Tu arba Tau“. Šios priemonės metu Kauno pareigūnai vykdė vairuotojų, viršijančių leistiną greitį kontrolę, o kol nustatytiems pažeidėjams būdavo pildomas protokolas, su jais bendraudavo ne tik pareigūnai, bet ir Kauno klinikų Kraujo centro atstovai.

Vien šiais metais per pirmąjį ketvirtį Kauno apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje įvyko 124 eismo įvykiai, kurių metu žuvo 8 eismo dalyviai, dar 150 buvo sužeisti. „Galima išskirti pagrindines dvi priežastis, dėl ko kyla skaudūs eismo įvykiai: pėsčiųjų važiuojamosios dalies kirtimas, ten kur draudžiama ir, žinoma, saugaus greičio nepasirinkimas, greičio viršijimas. Vien per pirmuosius du šių metų mėnesius Kauno apskrityje yra registruota beveik 4,5 tūkstančio greičio viršijimo atvejų ir daugiau nei 160 chuliganiško ir pavojingo vairavimo atvejų. Kelyje esame atsakingi ne tik už save, bet ir kitus eismo dalyvius, tad privalome suvokti savo veiksmų galimas skaudžias pasekmes“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

Privalome suvokti savo veiksmų galimas skaudžias pasekmes.

Kauno klinikų Kraujo centro vadovė dr. Diana Remeikienė teigia, kad neatlygintina kraujo donorystė – labai prasminga ir reikalinga misija. „Kauno klinikose donorų kraujo reikia nuolatos ir nedelsiant pacientams po sunkių traumų, įvykusių eismo įvykių, chirurginių operacijų metu, po nudegimų, sergantiesiems onkologinėmis bei kitomis ligomis, gimdyvėms, naujagimiams. Aukodami kraujo donorai suteikia galimybę pacientams gauti reikiamą gydymą, atlikti sudėtingą operaciją, eiti į darbą ir sugrįžti į įprastą gyvenimą. Mūsų tikslas, kad kraujo ligoninės pacientams niekada nepritrūktų, o donorai, apsilankę Kraujo centre, jaustųsi saugūs ir laukiami“, – sako dr. D. Remeikienė.

Vykdytos greičio kontrolės kartu su Kauno klinikų atstovais metu, buvo nustatyta 14 greičio viršijimo atvejų. Du rekordininkai važiavo 91 km/val., 97 km/val., kuomet maksimalus leistinas greitis šioje kelio atkarpoje yra 60 km/val.

Pareigūnai ir medikai tikisi, kad tokios priemonės sustiprins vairuotojų sąmoningumą dėl viršyto greičio galimų pasekmių, privers susimąstyti ir paskatins atlikti gerą ir nesavanaudišką darbą – tapti neatlygintinu kraujo donoru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių